Är Netflixs 'From Scratch' baserad på en sann historia?

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Netflix ’s Från början är här för att ge dig årets största gråt.Den begränsade serien på åtta avsnitt följer Amahle 'Amy' Wheeler (Zoe Saldana), en amerikansk student som träffar sitt livs kärlek när hon studerar utomlands i Italien. Efter att ha fallit för Lino (Eugenio Mastrandrea), en sexig siciliansk kock, flyttar de två till Amerika för att bygga en ljus framtid tillsammans. När Lino stöter på oväntade hälsoproblem spåras alla deras planer ur. Från början till slut, Från början berättar en rörande historia om kärlek, saknad, mat och familj. Dess karaktärer kommer att begrava sig i dina hjärtan, dess matscener kommer att göra dig hungrig efter äkta italiensk mat, och händelserna som utspelar sig under seriens gång kommer att få dig att undra om Amy och Linos kärlek och liv var inspirerad av en sann historia.Nyfiken på om Netflix är Från början är baserad på en sann historia? Om Amy och Lino är baserade på riktiga människor? Eller om Från början var anpassad från en bok? Vi har svaren, men varnas, Från grunden spoilers ligga före.Är Netflixs Från början Baserad på en sann historia? Är Amy och Lino baserade på riktiga människor?

Medan du tittar Från början, du kanske undrar om den begränsade serien är baserad på en sann historia. Det är så otroligt sorgligt att du hoppas att det inte var det, men Från början är baserad på mamma, skådespelare, författare, manusförfattare och producent Tembi Lockes sanna berättelse om kärlek, förlust och livet med sin bortgångne man Saro Gullo. Efter att Saro fick diagnosen en sällsynt form av mjukdelscancer 2002, Locke tillbringade 10 år med att ta hand om honom . Liksom karaktärerna i serien adopterade de två så småningom ett barn (som heter Zoela), och tyvärr dog Saro av sin sjukdom 2012.

Mer specifikt är Netflix serie en anpassning av Lockes memoarer från 2019, From Scratch: A Memoir of Love, Sicilly, and Finding Home . Den bästsäljande memoarboken är ett val av Reese Witherspoon Book Club, och Witherspoons produktionsbolag Hello Sunshine anpassade historien till en Netflix-serie. Lockes memoarer har följande beskrivning på Amazon, som speglar Netflix-serien nästan exakt: 'Det var kärlek vid första ögonkastet när Tembi träffade den professionella kocken, Saro, på en gata i Florens. Det fanns bara ett problem: Saros traditionella sicilianska familj godkände inte att han gifte sig med en svart amerikansk kvinna, en skådespelerska inte mindre. Paret, förkrossade men oförskräckta, fortsätter dock. De bygger ett lyckligt liv i Los Angeles, med tillfredsställande karriärer, djupa vänskaper och sina livs kärlek: en flicka som de adopterar vid födseln. Så småningom försonas de med Saros familj precis när han står inför en formidabel cancer som kommer att förtära alla deras drömmar.”Foto: Netflix

Locke och Gullos namn ändrades uppenbarligen i anpassningen, men något annat som är annorlunda är Lockes karaktärs yrke. I serien är Saldanas Amy en artist, men i verkligheten – som memoarerna detaljer – är Locke en skådespelerska. Du har förmodligen till och med sett henne på skärmen förut, även om du inte har kopplat ihop punkterna. Enligt Lockes IMDb-sida , hon har haft dussintals roller sedan hennes första uppteckning 1994, då hon spelade Valerie Johnson i ett avsnitt av Fresh Prince i Bel Air. Genom åren har hon porträtterat Lisa Dixon vidare Beverly Hills, 90210 , hade en cameo på Vänner som en karaktär vid namn Karin, spelade Dr Diana Davis i Reglage , och mer. Hon är mest känd för rollerna som Grace Monroe Eureka , Dr Walcott i Dumma och dummare till , och Guinness Woman in Bucky Larson: Born to Be a Star. Senast spelade Lock Elise Torres i Mindy Kalings Netflix-serie, Aldrig har jag någonsin.

Om du vill lära dig mer om Lockes historia efter att ha sett Från början , du kan följa henne vidare Instagram , besök hennes hemsida , och läs hennes memoarer själv.