'Barbie'-filmens slut förklaras: Vad betyder citatet om vi mödrar står still?

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Dagen är äntligen här: Barbie finns att köpa och hyra på digitala plattformar. Så vi ses på Malibu Beach!Från och med idag, den 12 september, Barbie finns att köpa och hyra digitalt på Amazon Prime , Google Play , Apple TV , Vudu , och mer. Filmen kostar ,99 att köpa, eller ,99 att hyra, vilket är fem dollar mer än det typiska premiumvideo-on-demand-priset. Filmen har redan tagit över 1,38 miljarder dollar på den världsomspännande biljettkassan hittills, men Warner Bros. tror helt klart att det kan tjäna några extra pengar, tack vare filmens popularitet.För att vara rättvis har studion förmodligen rätt. Greta Gerwigs Barbie är riktigt, riktigt bra, och det är den typen av film som bara blir bättre med flera visningar. Det är till stor del tack vare det genomtänkta, existentiella slutet, som kräver betydligt mer hjärnkraft än vissa tittare kan ha förväntat sig för en film om en Barbie-docka. Om du blev förvirrad, oroa dig inte, eftersom är här för att hjälpa dig. Läs vidare för en uppdelning av Barbie film plot sammanfattning och Barbie filmen slut förklaras, inklusive vad det Barbie citat om mödrar och döttrar betyder.

Barbie filmsammanfattning:

Vi träffar Stereotypical Barbie (Margot Robbie) – som vi bara kallar Barbie, kort och gott – i hennes perfekta Barbie-drömhus, fullt av hennes andra Barbies och Kens. Livet är bra för Barbie. Hon vaknar, säger hej till alla, dansar sedan hela natten med sina tjejer och upprepar. Livet är något mindre bra för Ken (Ryan Gosling), vars hela värld kretsar kring Barbie. Tyvärr älskar Barbie inte Ken så som Ken älskar Barbie. Mer om det senare.

släpp för outlander säsong 6

En dag vaknar Barbie plågad av oförklarliga tankar på döden. Saker och ting börjar gå fel i Barbies värld: Barbie får dålig andedräkt, celluliter och värst av allt, platt fotad . (Istället för de alltid välvda fötterna som Barbies har, perfekta för att passa i klackar.) Barbie besöker Weird Barbie (Kate McKinnon) för att få råd. Weird Barbie teoretiserar att något har gått fel med barnet som just nu leker med Barbie. Hon instruerar Barbie att ge sig in i den verkliga världen, hitta barnet som leker med henne och fixa vad som än händer.Ken tar på sig att smyga in i Barbies cabriolet och följa med henne på hennes resa till den verkliga världen. Barbie är inte nöjd men låter Ken följa med henne. I den verkliga världen är Barbie hänförd av tanken på att leva, mänsklighet och att bli gammal. Hon hittar Sasha (Ariana Greenblatt), flickan som hon tror leker med henne. Hon är förtvivlad över att upptäcka att Sasha och hennes vänner inte dyrkar Barbie – de hatar henne, för alla de plastiska, orealistiska förväntningar hon har på kvinnor. Ken befinner sig under tiden i vördnad för det verkliga patriarkatet. En värld som drivs av män på hästar? Skriv upp honom!

Så småningom får vi veta att Sasha inte var den som lekte med Barbie och gav henne tankar på döden – det var Sashas mamma, Gloria (America Ferrera). Gloria jobbar för Mattel – leksaksföretaget som tillverkar Barbie – och hon hör att det finns en Barbie på fri fot som Mattel vill sätta igång ASAP. Barbie förs till Mattels högkvarter, där hon träffar VD:n (Will Ferrell). Men när Barbie känner av något skumt, flyr hon innan VD:n kan få henne i en låda. När Barbie springer genom Mattel-byggnaden, snubblar Barbie in i ett rum där en gammal kvinna (Rhea Perlman) sitter i ett gammaldags kök och hjälper Barbie att fly från cheferna.När Gloria ser den förrymda Barbie med sin dotter Sasha, bestämmer hon sig för att hjälpa Barbie att undgå Mattel. Barbie bestämmer sig för att ta Gloria och Sasha till Barbie World. Hon är fast besluten att visa Sasha att Barbie är bra för kvinnor. Men flickorna får en chock: Ken, beväpnad med sin nya kunskap om patriarkatet, har samlat de andra Kens för att ta över Barbie World. Kens har hjärntvättat de andra Barbiesna till underdånighet, stulit Barbies drömhus och förvandlat det till Kens Mojo Dojo Casa House. Å nej!

bästa program att streama 2021

Barbie, förtvivlad, ger upp. Kens kompis Allan (Michael Cera) övertygar Gloria och Sasha om att de måste rädda Barbie World från Kens. Efter ett spännande tal från Gloria som får Barbies huvud tillbaka i spelet, kommer de på en plan. De rycker ut de andra Barbiesna ur deras undergivna tillstånd. Sedan använder de sina feminina lister för att distrahera Kens, orsaka stridigheter och förhindra Kens från att störta Barbies regering. De tar tillbaka Barbies drömhus åt flickorna. Hurra!

Barbie och Ken är trevliga också. Barbie ber om ursäkt för att han försummat Ken men uppmanar honom också att ta reda på vem han är på egen hand, utan Barbie vid sin sida. Men hur är det med Barbie? Vad är Barbies lyckliga slut i den här historien?

Barbie filmens slut förklaras:

Mattels VD (ja, han är där också) föreslår att Barbies lyckliga slut är att hon är kär i Ken. Sasha insisterar på att det är så inte Barbies slut. Så vad är det? Alla är stummade. Då dyker en mystisk gammal kvinna upp för att berätta för alla att Barbie aldrig skulle ha ett slut. Hon ska ha en ständigt utvecklande historia som fortsätter för evigt.

vilken kanal spelar björnarna på idag

Vänta, det är kvinnan från det gamla köket på Mattel-kontoret! Som det visar sig är den kvinnan Ruth Handler, aka skaparen av Barbie-dockan och medgrundaren av Mattel. VD:n förklarar att Handlers spöke bor i Mattel-byggnaden. (Den riktiga Handler dog 2002, 85 år gammal). Barbie och Ruth pratar lite i ett liminalt tomrum, där Barbie erkänner att hon inte längre känner sig som Barbie och föreslår att jag kanske inte är Barbie längre. Ruth, som läser mellan raderna, förstår att Barbie säger att hon vill bli människa. Ruth varnar Barbie för att mänskligheten kan vara rörig, obekväm och traumatisk.

Barbie svarar att hon förstår. Barbie ber om tillåtelse att bli människa, och Ruth svarar att Barbie inte behöver hennes tillåtelse. kontrollerar du mig inte? frågar Barbie förvirrat.

Jag kan inte kontrollera dig mer än jag kan kontrollera min egen dotter, säger Ruth och förklarar att Barbie är uppkallad efter hennes dotter, Barbara. Vi mammor står stilla så att våra döttrar kan se tillbaka för att se hur långt de har kommit.

Så att vara människa är inte något som jag ber om, eller ens vill? Är det bara något jag upptäcker att jag är? frågar Barbie.

Ruth använder sedan sina spökkrafter för att visa Barbie exakt vad det innebär att vara människa. Se det innerliga montaget av mödrar och döttrar som skrattar och gråter och upplever bergochdalbanan av känslor som kommer med att vara vid liv. Efter att ha känt allt det svarar Barbie med ett rungande ja. Hon vill vara en människa.

I filmens sista scen är Barbie en människa i den mänskliga världen, som nu går under namnet Barbara Handler. Hennes nya mänskliga familj – Gloria, Sasha och Sashas pappa – lämnar henne på vad vi tror kommer att bli en anställningsintervju. Men du trodde inte att Barbie-filmen skulle sluta utan ett sista fräckt skämt om könsorgan, eller hur? Jag är här för att träffa min gynekolog, säger Barbie självsäkert till receptionisten. (För att nu är hon en människa med könsorgan och behöver gå till läkaren ibland!) Därmed tar filmen slut.

Barbie filmslut förklaras med analys:

Barbie är en film om många olika saker för olika karaktärer, men specifikt för Stereotypical Barbie är det en film om den enkla glädjen att bara levande . Har du någonsin bara suttit i en park och förundrats över livets mirakel? Bara andas, känna medvetenhet, märka vinden i löven och alla de många liv som finns runt omkring dig? Det är vad Barbie känner när hon först går till den mänskliga världen, och det är därför hon till slut bestämmer sig för att gå tillbaka. Hon behöver inte göra något exceptionellt för att finna mening och lycka i sitt liv. Hon behöver inte vara president, eller astronaut, eller nobelpristagare, eller de många andra sakerna som Barbie-dockor i Barbievärlden är. Hon behöver helt enkelt bara existera – att leva – med några bra människor omkring sig. Och det är Kenough.

Vad gör Barbie citat om mödrar och döttrar betyder?

Vi mammor står stilla så att våra döttrar kan se tillbaka för att se hur långt de har kommit. Det här citatet från Ruth är lite av en tänkare, eller hur? Säger Ruth att mammor måste offra sina liv för sina döttrar?

Det är öppet för tolkning, men personligen tror jag inte att det nödvändigtvis handlar om uppoffring, så mycket som det handlar om mödrar som låter sina döttrar hitta sin egen väg i livet. Som Ruth precis förklarade kan hon inte kontrollera Barbie eller sin egen dotter. Efter en viss tidpunkt i uppfostran av ett barn måste en mamma stå still och låta det barnet bli sin egen person på egen hand. När det barnet kommer till sin rätt kan de se tillbaka till den punkt där mamman bestämde sig för att stå still, så att säga, och inse hur mycket av deras personlighet som de själva skapat. Vi är uppfostrade av våra mammor, men vi bygger vilka vi är ovanpå den grunden. En bra mamma låter oss göra det.

torsdag kväll fotboll ikväll vem spelar

Låter det vettigt? Om inte, oroa dig inte för det. Se bara på I'm Just Ken-sekvensen igen och känn den där Kenergy.