Bill Maher hånar Texas 'medeltida' rikedomar för snattar abortlag på HBO:s 'Real Time'

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Igår kväll Realtid med Bill Maher , började HBO-värden sin öppningsmonolog med att prata om den kontroversiella nya abortlagen som Texas antog denna vecka. Den medeltida antiabortlagen, antydde Maher, har i huvudsak upplösts Roe v. Wade i Texas som det har fastställts av Högsta domstolen. Du kan se hela hans monolog ovan.Maher visade starkt motstånd mot lagen, som han säger antogs av en medeltida regering. Republikanerna i Texas inkluderade en bestämmelse i lagen som tillåter både vanliga människor och statliga tjänstemän att upprätthålla lagen genom att rapportera alla som är inblandade i en abort till staten via en ny webbplats som kommer att inleda privata stämningar. Det finns inga krav på vem som kan anmäla en händelse, även om de bor utanför staten eller inte har någon personlig koppling till ärendet.De som kan stämmas inkluderar förare, personer som ger vägbeskrivningar eller utbildningsmaterial för reproduktiva hälsotjänster, eller i princip alla andra som hjälper till med en abort efter sex veckor. Om rättegången blir framgångsrik kommer käranden att få en prispeng på $10 000 från delstaten Texas och svaranden kommer att tvingas betala alla sina advokatkostnader.Särskilt välkommen till alla damer som flyr från Texas. Du är välkommen här i vår stat, sa Maher. Wow, de gick verkligen för fullt där i Texas, Aborter är nu förbjudna om kvinnan är mer än 6 veckor gravid. 6 veckor? Wow. De säger att allt är större i Texas? Inte foster.

Jag menar 6 veckor? De flesta kvinnor vet inte ens om de är gravida vid den tidpunkten, eller om de verkligen någonsin vill se killen igen, tillade han. Jag köpte en bil förra året, de gav mig mer tid att bestämma mig för om jag ville behålla satellitradion.Sedan gick Maher in på tatelletsbestämmelsen: Det här lagförslaget är seriöst, det här lagförslaget uppmuntrar medborgare prisjägare, såg du den delen av det? Herregud, att stämma någon - en främling - som du ser hjälpa en kvinna att göra abort. Det kallas 'Riches for Snitches-programmet'.

Och återigen, alla som hjälper, [det kan] vara Uber-föraren, sa han. Kommer förmodligen att vara Uber-föraren. Men jag vill säga inom parentes, om du tvingar din flickvän att ta en Uber för att göra abort? Kanske är du en ännu större skitstövel.Maher talade sedan om talibanerna i Afghanistan i andra medeltida regeringsnyheter (ett skott i Texas) efter att ha nämnt de omfattande covid-19-vaccinmandaten som president Biden tillkännagav denna vecka.

Maher nämnde att Texass guvernör Greg Abbott har uttalat sig mot Bidens försök att få slut på pandemin genom att se till att antivaxxers och de som har varit tveksamma äntligen får skottet. Maher jämförde sedan på skämt Abbotts motstånd mot vaccinmandat med abortlagen. Abbott sa 'det är inte rättvist om du sparkar folk för att få dem att göra vad du vill.' Hur kan jag stämma dem för att få dem att göra som jag vill?'

Under sitt New Rule-segment talade Maher också om USA:s behov av vattenledningar för att hjälpa till att stoppa spridningen av skogsbränder och vattenbrist. Du kan kolla in det klippet nedan.

Michael är en musik- och tv-junkie som är sugen på det mesta som inte är helt och fullt. Du kan följa honom på Twitter - @Tweetskoor

Ström Realtid med Bill Maher på HBO Max