Bill Maher förlöjligar Bitcoin och Elon Musk på HBO: s 'Real Time'

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Igår kväll Realtid med Bill Maher , var kryptovaluta i centrum för frustrationerna från Maher's New Rule den här veckan. Enligt The Harris Poll har nästan 1 av 10 amerikaner använt stimulanskontroller för att investera i krypto och Tesla, Microsoft, Etsy, PayPal, Starbucks, Whole Foods & Home Depot accepterar alla valutan som ett faktiskt finansiellt anbud.



var kan jag se chefsmatchen

Ingenting med 'krypto' i titeln visade sig någonsin bra, säger HBO-värden. Det är en mani som stiger i nationen dessa dagar. Han förlöjligade kryptovalutor som ett öppet Ponzi-system som består av monopolpengar. Han tillade också att det i sig är meningslöst, godtyckligt och omöjligt att förstå, än mindre dess stora inverkan på planetens energi.



Jag förstår fullständigt att vårt finansiella system inte är perfekt, men åtminstone är det verkligt. Apple-aktier är värda pengar eftersom Apple gör tusen dollar-telefoner som alla köper och släpper på toaletten.



Kapitalismen låter dig tjäna pengar på det befintliga penningområdet, tillade han. Men vi visste att pengar måste komma från och genereras av något riktigt, någonstans. Till vilken kryptovaluta står, 'Nej, det gör det inte.'

Inget uppnås faktiskt någonsin och ingen faktisk produkt tillverkas eller tjänsten levereras. Det är som Tinker Bells ljus. Dess kraftkälla baseras enbart på att tillräckligt många barn tror på det, sa han. Vårt problem är inte ekonomiskt utan psykologiskt. Människor som har uppvuxits i en virtuell värld börjar tro att de verkligen kan leva i den.



Det finns för närvarande många olika typer av kryptovalutor på den digitala marknaden. Det finns också en som heter Dogecoin att någon började som ett skämt men så vitt jag kan säga är det exakt detsamma som alla andra kryptovalutor eftersom det hela är ett skämt, sa Maher. Men Dogecoin samlades nyligen för att vara värt mer än Ford och Kraft Foods marknadsvärde och det har ingen produkt och inga arbetare, det är bara tecknad kontanter för påskharen.

Bitcoins skapas genom en process som kallas gruvdrift som kräver massiv superdatorkraft och han sa att klimatentusiaster som Teslas VD Elon Musk som låtsas bry sig om klimatet borde veta bättre än att stödja handeln.



Bitcoin använder mer el per transaktion än någon annan metod och Maher säger att bilar är dåliga för miljön men åtminstone tar de dig någonstans.

Maher drog slutsatsen att yngre generationer som årtusenden som ser sig själva som stora miljöaktivister men investerar i Bitcoin har kognitiv dissonans. Du är bara pengar hungriga opportunister och du får inte låtsas att du bryr dig om miljön, utropade han.

titta på psych online titta på serier

Du kan se hela klippet ovan och fånga nya avsnitt av Realtid med Bill Maher på fredagar klockan 22.00 EST.

Michael är en musik- och tv-junkie som är angelägen om de flesta saker som inte är en fullständig och total trist. Du kan följa honom på Twitter - @Tweetskoor

Ström Realtid med Bill Maher på HBO Max