Bill Maher säger att Woke Tokyo Olympics är full av avbrytarkultur på 'realtid'

Vilken Film Ska Jag Se?
 

I går kväll på Real Time med Bill Maher, som återvände till luften efter en månads uppehåll, hävdade HBO-värden att Toyko sommar-OS har överträffat Oscarsgalan när det gäller att avbryta kultur. Snälla, gör inte OS till Oscarsgalan, bad Bill Maher under sitt New Rules-segment av showen.I april hade Maher sagt att temat för Oscarsgalan 2021 var: Vi vågar dig på att bli underhållen, påminde han sina tittare. Tillverkarna av Hollywood-evenemanget, klagade han, lämnade ingen sten ovänd när det gällde orättvisor och mänskliga fel.Maher (som hade ett par nya glasögon) tycker att Internationella olympiska kommittén har pressat ännu hårdare än Hollywood. Han hänvisade sedan till ett antal fall där den vaknade kommittén straffade tjänstemän och kreativa medarbetare över årtionden gammalt beteende. Direktören för öppningsceremonin fick till exempel sparken för ett förintelseskämt han gjorde under en komedirutin för decennier sedan.

Invigningsceremonins musikaliska ledare fick också sparken efter en intervju från 1994 där han erkände att han mobbade medelever i skolan när han var liten. Kom ihåg att när din lärare brukade försöka skrämma dig, sa de: 'Du vet, det här kommer att gå ner på ditt permanenta register', sa han. Inte längre ett tomt hot nu.

Han tog sedan ett grepp om mediabevakningen av att surfing blev en olympisk sport i Tokyo. Även Associated Press publicerade en artikel med vitkalkade i rubriken som hävdade att lägga till surfing som en olympisk sport förvärrar kulturell appropriering och rasliga förolämpningar. Resonemanget bakom detta påstående är att icke-hawaiier har populariserat och mainstreamat en sport som har djup andlig och kommunal betydelse för dess grundare.Även om han fortsatte att skämta, var Mahers ton fast när han kom med sina poänger.

Detta kallas en utrensning, sa Maher om avbrytarkulturen i USA och runt om i världen. Det är en mentalitet som hör hemma i Stalins Ryssland. Hur dålig måste den här atmosfären vi lever i bli innan folk som säger att avbryta kulturen är överdriven måste erkänna att det faktiskt är ett vansinne som sväljer världen.Maher sa, i ett försök att klargöra att han inte tar en högerorienterad hållning, Min politik har inte förändrats, men jag reagerar på politik som har gjort det.

Den negativa mediebevakningen som kommer ut från OS, fortsatte han, är ytterligare ett exempel på hur vaken inverterar just det som brukade göra liberaler till liberala. 'Snitar och tikar': Det är inte att vara liberal.

Maher känner att det mesta av mänsklighetens historia är en skräckhistoria, men silokulturer sätter oss tillbaka från framsteg. De goda delarna är grupper som samlas och delar. Det är liksom hela poängen med OS, sa han.

Konceptet med själva de olympiska spelen, påpekade han, har sitt ursprung i Grekland. Han fortsatte sedan med att namnge en lista över sporter och deras ursprungsplatser, inklusive badminton i Indien, tennis i Frankrike taekwondo i Korea. Vad är det för nya regel att de första som gör något är de enda som får ha det?! funderade han.

Han avslutade med ett försök att klargöra kulturell exploatering kontra avbryta kultur. Att stjäla naturresurser från ursprungsbefolkningen – ja, det är naturligtvis exploatering, sa han, men allt handlar inte om förtryck.

Kulturer har delat ideal i andra riktningar också, tillade han. K-popband som BTS blev populära i USA genom att göra västerländsk popmusik, inte genom att spela låtar som är influerade av traditionell koreansk kultur.

Vi lever i en värld där heterosexuella skådespelare får höra att de inte kan spela homosexuella roller och en vit författare inte får föreställa sig hur det är att vara en mexikansk invandrare, sa Maher. Även om att försöka leva i någon annans liv nästan är definitionen av empati, liberalismens grund.

Michael är en musik- och tv-junkie som är sugen på det mesta som inte är helt och fullt. Du kan följa honom på Twitter - @Tweetskoor

Ström Realtid med Bill Maher på HBO Max