'Falcon And The Winter Soldier' ​​lägger till Ayo från 'Black Panther'

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Falken och vintersoldaten lämnar inte en enda plottråd dinglande! Marvel Studios andra TV-serie lutar sig verkligen in i Marvel Televisions gamla #ItsAllConnected-mantra - och levererar faktiskt det löftet. Varje vecka drar Disney + -thrillern fler och fler kopplingar mellan detta nya kapitel i Marvel Cinematic Universe och de långfilmer som kom före det. Avsnitt 3, med titeln Power Broker, är inte annorlunda och det slutar med ett ögonblick som tar andan ur dig. Inte bara det, det är lite rättvisa för en karaktär som vi inte har sett nästan nog av i MCU! Vem är den karaktären och var har du sett dem tidigare? Låt oss gå in i det, och här är din SPOILER VARNING !Efter att ha landat i Lettland på deras uppdrag att spåra Flaggkrossarna, bryter Bucky (Sebastian Stan) sig från denna osannolika trio för att gå en promenad. Bucky är Bucky, gå en promenad betyder att följa ett spår av högteknologiska Wakandan-brödsmulor som han inte är så förvånad över att se. Han plockar upp smula efter smula och leder honom till en bakgata (men en gammal europeisk bakgata, så den är vacker). Det är där han hittar någon han förväntade sig att dyka upp: Ayo (Florence Kasumba). Hon är där för att lösa poäng med Zemo ( Daniel Brühl ) för den tiden mördade han kungen i Wakanda.Foto: Disney +

Det här ögonblicket är viktigt eftersom det inte bara är medlem i det Black Panther's Dora Milaje dyker upp. Det är ett stort ögonblick eftersom det är mycket specifikt Ayo. Ayo var den allra första medlemmen i T’Challas (Chadwick Boseman) personliga vakt som vi såg tillbaka 2016 Captain America: Civil War . Kasumba hade bara en rad och kanske 30 sekunder av screentime, men hon gjorde definitivt sitt märke.

Du kan höra henne nu: Rör dig, annars blir du rörd.Foto: Disney +

Det här lilla ögonblicket antydde något som skulle bli en stor del av Svart panter och Avengers: Infinity War . I dessa filmer fick vi se Dora Milaje i aktion under ledning av Danai Guriras Okoye. Ayo var där också, men hon blev ganska överskuggad av Okoye. Det är helt bra, för Okoye är fantastiskt! Men vi har väntat ett tag på att Ayo skulle få betydande uppmärksamhet.Ayos ankomst Falken och vintersoldaten levererar på det äntligen. Hon är den första Dora Milaje vi någonsin såg! Och nu ser det ut som att vi äntligen får se hennes karaktär i aktion! Det här är bara ytterligare ett bevis på det Captain America: Civil War har blivit den viktigaste MCU-filmen.

Detta är också ett stort ögonblick eftersom Ayo är queer i serierna och i ett engagerat förhållande med sin krigare Aneka. MCU har hittills inte haft några betydande LGBTQ + -tecken, och Ayo kan vara ett sätt för franchisen att äntligen lägga till en välbehövlig representation.

Foto: Disney +

Såvida inte TFATWS går på ett sidouppdrag får vi se Ayo helt i aktion i nästa veckas avsnitt. Det här är ett ögonblick på fem år.

Nya avsnitt av Falken och vintersoldaten premiär på Disney + varje fredag.

Ström Falken och vintersoldaten på Disney +

Ström Captain America: Civil War på Disney +