'Good Morning, Veronica' Netflix Review: Stream It or Skip It?

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Netflix-serien God morgon, Veronica ( God morgon, Veronica ) anpassar sig författaren Raphael Montes roman om en undervärderad polisansvarig som undersöker två fall av våld mot våld - undervärderad för att hon är kvinna och för att hennes ärenden handlar om våld mot kvinnor. Den brasilianska serien behandlar tydligt relevant ämne, men kan den göra det på ett dramatiskt övertygande sätt?vilken tid är det för countrymusikpriser ikväll

God morgon, VERONICA : STREAM DET ELLER HOPPA DET?

Öppningsbild: Kameran pannar långsamt uppåt på en familj som sover i samma säng - mamma, pappa och en liten flicka.The Gist: Den sovande mamman är Veronica (Tania Muller). Hon är också kontorist vid polisstationen i Sao Paulo och arbetar under chef Wilson Carvala (Antonio Grassi), som råkar vara hennes gudfar. Carvala övervakar kanske den slarvigaste TV-polisen någonsin, vilket framgår av scenen som utspelar sig: Den sorgande fadern till ett våldtäktsoffer sitter på kontoret. Två poliser säger att de borde leda ut honom innan förövaren anländer. Men det gör de inte. En upprörd kvinna, Marta Campos (Julia Ianina), sitter på Carvalas kontor; han avskedar henne. Officerer drar in våldtäktsmannen, den arga fadern drar en pistol mot honom, en detektiv slår ut den ur handen och den gråtande Marta plockar upp den. Veronica uppmanar henne att släppa den. Men innan hon kan ingripa skjuter Marta sig i huvudet.

Det här är 2000-talet som någon filmade händelsen och lade den på internet, och Carvala är inte nöjd. Veronica står tomt, traumatiserad. Hon är sprutad med blod. Carvala säger till henne att gå och ta lite kaffe och tvätta ansiktet, och stönar sedan att detta är hans sista år före pension. Prioriteringar. Han accepterar motvilligt att låta Veronica undersöka Martas situation.

Annars går Janete (Camila Morgado) och hennes man Claudio (Eduardo Moscovis) hem. Hon sätter sig gingerly, skär ER-armbandet från handleden. Han ger henne ett piller och ett glas vatten. Många kvinnor missfallar, försäkrar han henne, och en dag kommer hon att ge honom den son han vill ha. Avsnittet handlar om ögonblick av Claudios läskiga, dominerande vibbar och Janetes tuffa underhåll med scener från Veronicas undersökning. Veronica har ett genombrott och tror Marta täcktes och misshandlades av en seriekryp som hon träffade genom en online dating-tjänst; Carvala vägrar att diskutera händelsen med TV-reportrar, men Veronica går in och delar ett telefonnummer och uppmanar kvinnor som står inför våld i hemmet att ringa henne. Janete noterar numret och gömmer det i en pusselbok så Claudio inte hittar det.Under tiden anländer en ung kvinna till Sao Paulo efter att ha lämnat sin mor och sin lilla dotter för att söka jobb. Janete närmar sig henne och erbjuder henne ett hushållersjobb. Hon är överlycklig. De går till bilen, där Claudio tar henne och kastar henne i ryggen.

Foto: SUZANNA TIERIE / NETFLIXthe walking dead mitt i säsongsfinalen säsong 7

Vårt tag: Än så länge, God morgon, Veronica är välmenande och rimligt gripande i sitt förhållningssätt till aktuellt material. Men det är inte särskilt övertygande i utförandet av handlingen, som är full av konstruktioner och situationer som sträcker vår upphängning av misstro ett hår för långt. Nyckelsekvensen i polisstationen är särskilt allvarlig i sin brist på logik, och jag är inte säker på om det är en anklagelse mot karaktärerna eller författarna. Avsnittet klamrar sig också fast vid några klichéer från kriminalserierna, inget mer tröttsamt än den grymma kranskärlens postmortem-scen där vi får en smutsig, exploaterande närbild av hålet i sidan av Martas huvud.

Men Muller gör Veronica-karaktären med tillräcklig allvar för att hålla produktionen flytande. Avsnittet antyder några av hennes tidigare trauma, och jag skulle bli förvånad om det inte har något gemensamt med Marta och / eller Janetes situationer. Hon är en solid huvudperson med en rättvis synvinkel, grundad och redo att bära seriens feministiska teman. Det försöker fästa oss genom att dra nytta av vår sjukliga fascination i Claudios onda handlingar; här hoppas sådant innehåll avvisas från dyster exploatering. Det verkar verkligen som om Veronica är grundad på att vara en samvetsgrann, moraliskt försiktig hjälte.

Sex och hud: Ingenting i det första avsnittet, även om serien är bland annat TV-MA för nakenhet.

Avskedsskott: Efter att ha säkrat ett nytt offer för oavsett skräck kommer Claudio in i bilen när Janete sitter ögonbindel i passagerarsätet.

Sleeper Star: Grassi är subtilt avskyvärd som polischefen som är nöjd med att ta kusten istället för att flitigt göra sitt jobb. Han verkar inte vara helt korrupt, men hans sexism är helt uppenbart.

strömmande macy day parad

Mest Pilot-y Line: Det finns ingen idealisk kärlek, säger Marta precis innan hon begår självmord.

Vårt samtal: STREAM DET. God morgon, Veronica skiljer sig troligen inte från de många, många cop-dramaerna där ute. Men jag har inte tillräckligt med kritik för att styra någon bort just nu. Det har precis tillräckligt med potential i sin huvudkaraktär och teman för att motivera att titta på ett annat avsnitt.

John Serba är en frilansskribent och filmkritiker baserad i Grand Rapids, Michigan. Läs mer om hans arbete på johnserbaatlarge.com eller följ honom på Twitter: @johnserba .

Ström God morgon, Veronica på Netflix