Hur irländaren CGI står inför fungerar, enligt VFX-chef Pablo Helman

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Första gången Pablo Helman träffade Martin Scorsese var det som en scen från en av regissörens filmer. Det var allt jag trodde det skulle vara, berättade Helman för i en telefonintervju. Den här svarta bilen kommer in och sedan kommer Scorsese klädd i den här riktigt långa svarta kappan och en hatt.Det var maj 2014, och den visuella effektledaren och regissören var i Taiwan och letade efter Scorseses film från 2016, Tystnad. Vi slog det riktigt bra, minns Helman. Han är en bra filmskapare men också en fantastisk person. Mycket rolig och mycket pratsam.Vid denna tidpunkt hade Helman arbetat på Lucasfilms visuella effektföretag Industrial Light & Magic (ILM) i nästan två decennier. När han nämnde för Scorsese att ILM arbetade med den nya gränsen för digitala människor, blev regissören fascinerad. Han säger, ”Du vet, jag har försökt göra det här manuset i tio år.” Han sa inte namnet på det.Fem år senare debuterade Helman och ILM en helt ny teknik för världen via Irländaren, som nu strömmar vidare Netflix . Robert De Niro, som var 74 vid inspelningstillfället, spelar rollen som Frank Sheeran, en mafiamedlem i verkligheten vars memoarer Jag hörde dig måla hus , är grunden för filmen. Vi träffar först Sheeran som en gammal man på ett vårdhem, men - som Sheeran reflekterar över hans vänskap med gangster Russell Bufalino (Joe Pesci) och hans roll i fackföreningsledarens försvinnande Jimmy Hoffa (Al Pacino) - möter vi honom i hans 20-, 30-, 40-, 50- och 60-talet också. Det betyder det mesta av De Niros screentime i Irländaren är datorgenererad. Men tack vare Helman och ILM är det fortfarande 100 procent De Niros prestanda.

Foto: med tillstånd av NetflixHär är hur avvecklingstekniken i Irländaren fungerar: Det finns alltid tre kameror i skådespelarens ansikte. En mycket känslig programvara använder dessa tre synvinklar för att upptäcka skillnaden mellan ljus och skugga på skådespelarens hud. Bild för ram använder programvaran varje pixel som en markör för att återge en helt datorgenererad version av skådespelarens ansikte.

Det är banbrytande teknik, främst för att det inte innebär att sätta någon markör eller teknologi på skådespelarnas ansikten, som rörelseinspelningsteknik - som Will Smiths åldrande i Gemini Man - gör ofta. (Det fanns dock markörer på Irländaren skådespelare, bröst och kläder.)dog kevin hjärta

Marty sa till mig att vi inte kunde använda markörer i skådespelarens ansikte - inga hjälmar eller små kameror eller något som skulle komma mitt i föreställningen, sa Helman. Scorsese förbjöd också förbättringar av nyckelbildanimering - aka alla CG-förbättringar som inte kom från De Niros ursprungliga prestanda på set. Marty sa, 'Rör inte vid föreställningen.'

De tre kamerorna fångar ljus på Al Pacinos ansikte på uppsättningen 'The Irishman.'Foto: Niko Tavernise / Netflix

spelbesättningen

I stället tillbringade Helman två år i princip att dekonstruera De Niros och Pescis och Al Pacinos ansikte. För varje De Niro-scen som krävde åldrande skulle han skapa minst två datorbilder - en för De Niro vid 74 år och en för åldern Frank Sheeran skulle vara i filmen.

Helman hade otaliga möten, både personligen och över FaceTime, med Scorsese. Jag skulle visa honom färdiga skott av de yngre versionerna av skådespelarna, sida vid sida med vad vi hade på scenen. Konversationerna - och det här var riktigt bra - handlade i grunden om föreställningar. Hur känner Marty för de föreställningar jag visade honom? Känner han samma som han kände när han valde föreställningarna antingen på scen eller i redigeringsrummet? Hur kan vi få denna känsla av denna oro som han såg i De Niro vid 74 nu [att] han är 46?

En av de svårare scenerna att föråldra, erinrade Helman, var en där De Niro träffar Whispers DiTullio (Paul Herman) i en matsal och knappt säger ett ord. Ju mindre dialog det finns, desto svårare är det arbete vi gör, säger Helman. Förra månaden sa jag till Bob: ”Vi spenderade mycket tid på att titta på ditt ansikte. Inser du att du kan flytta ögonbrynen åt vänster och till höger oberoende av varandra? Tränade du det i spegeln? ”Han sa,” Nej, det har jag aldrig insett. ”

Foto: med tillstånd av Netflix

För att hålla reda på de olika versionerna av De Niro, Pesci och Pacinos karaktärer skapade Helman och Scorsese ett diagram. Diagrammet startade Robert De Niro 1944. Det slutade 1975. Han börjar mer eller mindre sent på 20-talet, låt oss säga, sedan går han till 36, sedan 41, sedan 42, 43, 45 och 55. Och mellan 55 och 60 , det är då vi börjar byta till smink [snarare än CG]. För Joe Pesci går åldrarna från 53 eller 54 hela vägen till 83 när han dör. Då börjar Hoffa vid 44 och slutar vid 62 när han dödas.

Att räkna ut rätt utseende för varje ålder för en tre och en halv timmes film som berättades på ett icke-linjärt sätt var långsamt, noggrant arbete. Det är som ett pussel, sa Helman. Vi planerade arbetet så att vi fick bilder från början, mitten och slutet så att Marty hade en ganska bra uppfattning om vart vi ska.

Helman och Scorseses mästare åldrande diagram för 'The Irishman.'Foto: med tillstånd av Netflix

Vad sägs om skådespelarnas kroppar? Har de ändrats digitalt för att återspegla karaktärernas ålder? Vi bytte kroppar lite, sa Helman. I början, när de är yngre, är de tunnare och mot mitten av manuset ändras det till vilka kroppar de har.

Förväntan runt Irländaren ”De-aging har byggts upp i flera år, och även om filmens överväldigande positiva recensioner har den på väg till bästa film, är inte alla ett fan av hur tekniken blev. Online-reaktioner var särskilt brutala efter att de första bilderna av åldrande De Niro tappade, gnistande memes. Vid världspremiären av Irländaren vid New York Film Festival i september skrattade flera publikmedlemmar när De Niro föråldrade sig först på skärmen som lastbilschaufför.

Jag tror att problemet med trailers och [första blick] foton, särskilt i en film om föreställningar, är att du inte förstår sammanhanget. När du väl ser det i sitt sammanhang ändrar det hur du uppfattar det, sade Helman som svar på de negativa reaktionerna. Första gången vi ser Frank Sheeran som en ung person i lastbilen - arbetade vi med den övergången i flera månader. Vi gav Marty alla möjliga olika alternativ för att övergå till det, inklusive kanske inte att ha dessa skott, bara gå direkt in på bensinstationen. Det skulle ha varit en smidigare övergång i sig. Men Marty var verkligen intresserad av att få publiken att komma in i den yngre Frank Sheerans värld på ett uppslukande, snabbt och snabbt sätt. Om det skakade, desto mer till det. Det var Martys avsikt.

när kommer den nya ghostbusters-filmen

Helman noterade också att beslutet att ändra De Niros ögon från brunt till Sheerans blått - något som flera kritiker har sa var ovälkommen - härrörde från Scorseses önskan att alltid söka efter sanningen. Helman jämförde det med De Niros omvandling till brottschefen Al Capone 1987 De Oberörbara . Han fick mycket vikt, tappade lite hår och han dyker upp och du säger, ”Wow, är det De Niro?” Vi förstod alla att vi har att göra med en ikonisk skådespelare. Ja, alla vet att Bob har bruna ögon, men det var väldigt viktigt för karaktärens design.

Trots kritikerna kunde Helman inte vara stoltare över tekniken han hjälpte till att utveckla, vilket han tror bara kommer att förbättras med tiden och bana väg för skådespelarvänlig CG-teknik under årtionden framöver. Han använder redan samma teknik på några nya projekt på ILM, men han vägrade att nämna specifika titlar och skämtade, förhoppningsvis blir det helt osynligt och du vet inte!

Som för Irländaren , han vill att det ska vara en ledstjärna för skådespelare som avskräcks av den ökade användningen av CGI i Hollywood. Jag kan inte vänta på att varje skådespelare ska titta på den här filmen och säga: ”Betyder det att jag inte behöver bära 138 markörer i ansiktet längre? Jag behöver inte spendera två timmar på smink? Jag behöver inte kalibrera kamerorna? Jag kan bara koppla av och vara skådespelare? ”Det är i grunden därför vi gjorde allt detta. I slutet av dagen är det för skådespelarna och för föreställningarna.

Kolla på Irländaren på Netflix