Hur man tittar på 'Kaleidoscope' i ordning: Vilket avsnitt ska du se först på Netflix?

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Gott nytt år! Netflix har försett oss, en och alla, med en helt ny binge-klocka för att kicka igång 2023 med stil. Kalejdoskop är ett djärvt nytt rånprogram som du kan – skaffa det här – se i valfri ordning! Faktiskt skapare och showrunner Erik Garcia designade berättelsens struktur med konceptet att alla på planeten jorden kommer att titta på Kalejdoskop i en annan ordning än vänner och familj.Okej, men det måste säkert finnas ett perfekt sätt att se alla åtta avsnitt i Kalejdoskop i ordning? Det måste finnas avsnitt som måste ses först för att få hela bilden, eller hur?Som det händer, så är det inte fallet. h-townhome fick tidig tillgång till alla åtta avsnitt av Kalejdoskop och kan bekräfta att den strukturella gambiten (för det mesta) fungerar. Vi har fortfarande en eller två obesvarade frågor, men det är vad potentiella uppföljare är till för, eller hur?

Här är allt du behöver veta om hur du tittar Kalejdoskop , Den nya Giancarlo Esposito heist show på Netflix som du påstås kunna se i vilken ordning som helst...

Foto: Netflix

Vad är Kalejdoskop på Netflix?

Kaleidscope är en show i åtta delar om ett team av kriminella som försöker stjäla 7 miljarder dollar i oregistrerade innehavarobligationer från ett högteknologiskt kassaskåp. Om det nu låter som ett Netflix-program du har sett förut, finns det en twist. Kalejdoskop avsnitt är designade för att ses i valfri ordning och ändå vara vettiga. Genom att hoppa runt i serien som du vill får du ledtrådar om vem som dör, vem som lever och vem som förråder vem under rånet.Nu har Netflix bestämt att det finns ett avsnitt de definitivt vill att du ska se sist. Det skulle vara 'White', aka 'The Heist.' Spoilervarning: Jag visste inte detta och hoppade bara till 'Vit' halvvägs eftersom jag var otålig efter att få veta vad som hände. Jag såg mig fortfarande tvungen att avsluta hela säsongen ... och sedan ringa tillbaka till viktiga ögonblick för att säkerställa att jag fick hela omfattningen av berättelsen. Så det är ingen katastrof om du väljer ditt eget äventyr när det gäller avsnittsordning!

Ändå kan du vara skeptisk till denna snabba och lösa inställning till binge-watching. Så är det är ett perfekt sätt att se alla avsnitt av Kalejdoskop i ordning??Foto: Netflix

Hur man ser alla avsnitt av Kalejdoskop i ordning

Det första är först: Det finns bokstavligen nej rätt sätt att titta på Kalejdoskop . Allas erfarenhet av hur berättelsen utspelar sig ska vara unik. Så mycket så kommer du förmodligen att se att alla färgkodade avsnitt är i en annan körordning än på din väns konton. Netflix blandar medvetet dem på allas individuella konton. Mitt konto visade till exempel 'Grön', sedan 'Gul' och sedan 'Blå'. Och därifrån blev jag fast.

Eftersom avsnitten är avsedda att köras i valfri ordning, Kalejdoskop tilldelar dem inte nummer, utan färger. Här är var och en Kalejdoskop avsnittets färg och punkt i den övergripande tidslinjen. (Återigen: Netflix skulle föredra att du tittar på 'White' sist! Men det gör du!)

 • 'Violet: 24 år före rånet'
 • 'Grönt: 7 år före heist'
 • 'Gul: 6 veckor före rånet'
 • 'Orange: 3 veckor före rånet'
 • 'Blå: 5 dagar före rånet'
 • 'White: The Heist (Finale)' (Netflix vill att du sparar detta till sist!)
 • 'Röd: Morgonen efter heist'
 • 'Rosa: 6 månader efter'

Har redan sett alla åtta avsnitt — inte i denna ordning — jag känner att det finns två avsnitt som jag inte skulle rekommendera att börja med om du kan hjälpa det. Det här är bara min personliga preferens, men jag tycker att 'Orange: 3 Weeks Before the Heist' är mer intressant när du väl har träffat de två karaktärerna den fokuserar på - FBI-agenten Nazan Abassi och Ava Mercer - någon annanstans. Jag kunde inte heller föreställa mig startande mitt hets med det kaotiska avsnittet 'Pink: 6 Months After', men jag kan också se hur det skulle vara en övertygande introduktion till världen. Jag tyckte personligen att det var mer känslosamt att se i slutet av min personliga hets, eftersom jag hade vuxit till att gilla (och hata) så många av karaktärerna på olika sätt.

Igen, Kalejdoskop kan ses i valfri ordning, så ha det! Att inte börja med 'Orange' är bara den här kvinnans råd.

Foto: Netflix

Vem är vem i Kalejdoskop Kasta:

Skådespelaren på Netflix Kalejdoskop är en blandning av gamla favoriter och kommande talanger som du kanske inte har sett förut. Utan att förstöra några av de större avslöjandena, här är vad du behöver veta om de viktigaste Kalejdoskop skådespelare som går in i showen:

 • Giancarlo Esposito som Leo Pap, en charmig professionell tjuv inställd på att stjäla miljarder oregistrerade obligationer från ett så kallat okrossbart säkerhetssystem.
 • Paz Vega som Ava Mercer, mångårig vän till Leo Pap, advokat och vapenexpert.
 • Rufus Sewell som Roger Salas, hjärnan bakom SLS, elitsäkerhetssystemet som hyser obligationerna.
 • Tati Gabrielle som Hannah Kim, en duktig medarbetare på SLS med personlig koppling till Leo Pap.
 • Rosaline Elbay som Judy Goodwin , en tjuv, bedragare och expertkemist.
 • Peter Mark Kendall som Stan Loomis, en tjuv med talang för att flytta föremål på den svarta marknaden.
 • Jai Courtney som Bob Goodwin, en tjuv, expert på att öppna kassaskåp och Judys stridslystna make.
 • Niousha Noor som Nazan Abassi, en FBI-agent knuten till både Leo Pap och Ava Mercers fall.
 • Jordan Mendoza som R.J. Acosta, Jr. en udda mekaniker Leo kommer in för att vara teamets förare.

Är Kalejdoskop Baserad på en sann historia?

Inte vad vi känner till! Vi kan inte bekräfta att en grupp tjuvar försökte stjäla omärkta obligationer till ett värde av 7 miljarder dollar. Det var dock inspirerat av en händelse i verkligheten.

Skaparen och showrunnern Eric Garcia avslöjade i en snurrrulle bakom kulisserna att den är baserad på en 'potentiellt verklig historia'.

'Efter orkanen Sandy översvämmades 70 miljarder dollar i oregistrerade innehavarobligationer och gick förlorade', sa Garcia. 'Min första tanke när jag läste alla dessa saker var, 'Åh, någon klarade sig med 70 miljarder dollar' och använder orkanen Sandy som en riktigt bra ursäkt.'

Så medan Garcia utgjorde Leo Pap och hans besättning, kom idén inte ur tomma luften. Det kom från en av de värsta naturkatastroferna som drabbat östkusten i nyare historia.