Netflix lösenordsdelning Crack Down pågår: se upp

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Mer om:

Netflix kan göra delade konton till det förflutna. Företaget verkar övervaka vem som använder vilka konton lite närmare och användare börjar få meddelanden som uppmanar dem att starta sitt eget Netflix-konto om de inte bor hos ägaren till det konto de använder, The Strömningsbar rapporter .



Vid inloggningen ser vissa Netflix-tittare följande meddelande innan de börjar sitt val: Om du inte bor hos ägaren till det här kontot behöver du ditt eget konto för att fortsätta titta. För att fortsätta titta på innehåll måste de först verifiera kontot de använder med en kod som skickas till användarens e-postadress eller telefon.



Om de inte kan verifiera kontot uppmanas de att skapa sitt eget konto med en 30-dagars gratis testperiod. Enligt Streamable visas testet för närvarande bara på anslutna TV-enheter, så om du tittar på din bärbara dator eller telefon ser du inte meddelandet ännu.

Detta test är utformat för att säkerställa att personer som använder Netflix-konton är auktoriserade att göra det, sa en talesman från Netflix till uttaget. Netflix klargjorde inte hur de bestämmer vem som är i samma hushåll, eller om en delad IP-adress räknas som i samma hushåll.

Medan Netflix i sina villkor anger att konton endast är för din personliga och icke-kommersiella användning och inte får delas med individer utöver ditt hushåll, har användarna delat lösenord i flera år, och streamerns senaste ansträngning verkar vara en kraftig attack på trenden. Tillbaka under 2019 sa Netflix Chief Product Officer Greg Peters att företaget ville begränsa lösenordsdelning bland sina kunder, per Newsweek . Vi fortsätter att övervaka det, så vi tittar på situationen, sa han vid den tiden, men medgav att Netflix inte hade några stora planer på att meddela ... när det gäller att göra något annorlunda där.



Medan Netflix har olika nivåer som tillåter kunder att lägga till upp till fyra enheter, har de inte begränsningar för hur många enheter ditt konto kan loggas in. Så medan du kan dela ditt lösenord med sex andra användare, så länge du inte alla tittar på Ginny & Georgia på en gång kan du flyga under radaren. Men med Netflix nya test är det mindre troligt att du kan göra det.

har nått ut till Netflix för förtydligande, men hörde inte tillbaka vid tidpunkten för publiceringen.