Nya filmer på begäran: 'Ghostbusters: Afterlife', 'Last Night In Soho' + mer

Vilken Film Ska Jag Se?
 
Drivs av Reelgood

Efter år av förseningar, Ghostbusters: Afterlife , den senaste filmen i franchisen, är ute på VOD den här veckan . Medan filmen erbjuder en ny syn på saker och ting och en ny skådespelare som inkluderar Carrie Coon och Paul Rudd, finns det referenser i överflöd till originalet, såväl som cameos från, ja, nästan alla som var med i den första filmen. Och om du vill ha en smart segue, låt oss säga Sista natten i Soho , tillgänglig för köp på VOD den här veckan, är en annan film som muddrar upp spöken från det förflutna. Edgar Wright har regisserat en vackert stiliserad film om en mystisk och glamorös kvinna från 1960-talet (Anya Taylor-Joy) som börjar hemsöka drömmar om en collegestudent (Thomasin Mackenzie), först som en musa och sedan som en mardröm. Det är en skrämmande men tillfredsställande klocka.Och för något lite mer verklighetstroget, men inte mindre oroande, spelar Amanda Seyfried och Finn Wittrock i En munfull luft , baserad på romanen av Amy Koppelman, som också regisserar filmen. Seyfried spelar huvudrollen som en barnboksförfattare som heter Julie som har en söt ny bebis med maken Ethan (Wittrock), men hon möter också fruktansvärd förtvivlan, förtärd av depression och känslor av otillräcklighet, vilket leder henne till ett självmordsförsök. Filmer som försöker skildra depression och självmord realistiskt kan vara svåra att se, och En munfull luft drar sig inte för att skildra sann förtvivlan och trauma. Men vi är i en tid där människor äntligen säger sin sanning om mental hälsa och förlossningsdepression i synnerhet, och det är på tiden att vi normaliserar dessa konversationer och ser dem representerade på skärmen.vilken dag kommer riverdale

Det här är bara några av titlarna som är tillgängliga att titta på på Amazon Prime Video, iTunes, YouTube och via din kabeltjänst den här veckan. Kolla in vilka filmer som finns att köpa eller hyra på begäran nu!Ghostbusters: Afterlife


Ghostbusters: Afterlife , den andra omstarten av den älskade spökjagare franchise efter Paul Feigs 2016 års version, är den sortens uppföljare som lyckas hylla originalet samtidigt som den förvandlar historien till något helt nytt. Den här historien säger att vår älskade OG Ghostbuster, Egon Spengler, som spelades av Harold Ramis som gick bort 2014, dödades av ett spöke efter att han drog sig tillbaka till Oklahoma efter att han hade spridit ektoplasma och StayPuft-marshmallows över hela New York City. Spenglers dotter och barnbarn (Carrie Coon, Finn Wolfhard och McKenna Grace) flyttar till hans nedgångna bondgård i Oklahoma och upptäcker all hans utrustning från den gamla goda tiden, vilket kommer väl till pass eftersom något konstigt är på gång i deras nya stad. Något spöklikt. Med hjälp av barnens naturvetenskapslärare, Mr. Grooberson (Paul Rudd), tar de sig an spökena som invaderar deras stad, och tur för oss dyker de återstående ursprungliga Ghostbusters upp (liksom Annie Potts och Sigourney Weaver) i slutet bara för att få det hela att fullbordas.

Var man kan streama Ghostbusters: AfterlifeSista natten i Soho


Om du älskade Edgar Wrights första skräckfilm, Shaun of the Dead , du, um, kanske också gillar Sista natten i Soho , men det kommer inte att vara vad du är van vid från regissören. Jag älskar båda filmerna, men de kunde inte vara mer olika i tonen, trots att de båda spelar upp Suckar -som röd-tempera-färgade blodbad. Var Shaun var en romantisk komedi insvept i en zombieskräckfilm, Sista natten i Soho är en feministisk kommentar insvept i en feberdröm med en svängig sextiotalsestetik. Ellie (Thomasin Mackenzie) är en ung modedesignstudent som bor i en lägenhet i London, och varje natt när hon går och lägger sig drömmer hon (eller är det en dröm?) att hon antar identiteten som en blivande sångerska vid namn Sandie (Anya Taylor-Joy) i mitten av 1960-talet. Ellie är inspirerad av Sandies djärva bild och personlighet och börjar replikera den i verkliga livet, tills Sandies värld förvandlas till en mardröm av övergrepp och skräck, som också smyger sig in i Ellies verkliga liv. Det är svårt att förklara hur Wright förmedlar den här gränsen mellan två världar, men han gör det bra, genom att använda musik och livfulla färger för att markera historien, som ofta utspelar sig på väldigt oväntade sätt.

Var man kan streama Sista natten i SohoAtt köpa:

Sista natten i Soho
Ghostbusters: Afterlife
Faller för Vermont

Att hyra:

En munfull luft
Kommandot
American Gadfly
Sjung 2
Amerikansk belägring
Superdjupet
In i Schrödinger's Box
Infraröda drömmar
Släkten
Harvey
juni igen
2020: Dumpster Fire
Iris Warriors

Liz Kocan är en popkulturskribent som bor i Massachusetts. Hennes största anspråk på berömmelse är den tid hon vann i spelprogrammet Chain Reaction.

samma namn lyckohjul