One Pot Pasta med grönsaker

Vilken Film Ska Jag Se?
 
Hoppa till recept

Din familj kommer att älska denna en-kruka pasta med marinara och färska sommargrönsaker! Det här inlägget är sponsrat av Alessi. Alla åsikter är mina egna.Denna pasta med marinarasås, högar av färska grönsaker, basilika och kapris är ett nytt favoritmiddagsrecept för sommaren. Den här magiska pastan görs allt i en enda stekpanna och kräver inte ens att pastavatten dräneras! Du kanske har sett andra pastarecept med en kruka cirkulera på Pinterest. One-pot-metoden är verkligen en game changer för hektiska pastakvällar. I huvudsak kokas den torra pastan med precis tillräckligt med vatten för matlagning och andra ingredienser.Förra sommaren upptäckte jag att min familj älskar ratatouille. Aubergine, zucchini, röd paprika och andra sommargrönsaker kombineras för att skapa en överraskande tröstande maträtt. Detta pastarecept med en kruka inspirerades delvis av ratatouille. Många av samma grönsaker tillagas på ungefär samma sätt i det här receptet. Medan många pastarecept med en kruka kräver att grönsakerna kokas i vattnet med pastan, fungerar den här bäst när grönsakerna steks till perfektion och sedan läggs tillbaka till pastan. Vi vill inte ha överkokt zucchini här.


Alessi skickade mig ett härligt paket med deras ekologisk casarecci och marinara sås. Tack, Alessi! Jag gör ofta pasta och brukar göra min egen sås, så jag är vanligtvis inte så exalterad över burkmarinarasås. Den här såsen slog dock av mina strumpor totalt. Det smakade ännu fräschare än min hemgjorda sås. Jag kollade på ingredienserna och förstod direkt varför den här såsen är så god och sprängfylld av fräsch italiensk smak. Denna Alessi marinara är gjord med enkla ingredienser av hög kvalitet: italienska päronformade tomater, Alessi extra jungfruolivolja, lök, vitlök, Alessi havssalt och basilika. Du kanske blir förvånad över hur många burksåser som innehåller socker som en toppingrediens. Den här såsen smakar verkligen som vinmognade italienska tomater och är den perfekta komplimangen till alla vackra grönsaker i detta recept. Jag älskade också casarecci-pastan, som har en rolig form och den perfekta sega men mjuka biten. Tillsammans skapade casarecci och marinara den perfekta pastabasen.

Matlagning ger mig så mycket glädje på sommaren tack vare alla underbara färskvaror. Även om jag inte har haft så mycket tur med att odla aubergine, är min trädgård alltid full av zucchini. Att komma på nya sätt att använda zucchini och andra trädgårds- och lantbruksprodukter sätter alltid min kreativitet på högvarv. Och min lista över recept jag drömmer om blir längre och längre med dessa inspirerande ingredienser.Det är kärlek! Jag hoppas att din familj älskar denna vackra italienska enpottspasta lika mycket som min gjorde.Fortsätt till innehåll

Ingredienser

 • 2 matskedar extra virgin olivolja
 • 1-2 japanska eller kinesiska auberginer i tärningar
 • 1 röd paprika, kärnad och skivad
 • nypa röda paprikaflingor
 • 1/4 tsk havssalt
 • 2 stora vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
 • 1 medelstor zucchini, halverad på längden och skivad
 • 8 oz. skivad crimini-svamp
 • 2/3 påse Alessi Casarecci pasta
 • 1 1/2 dl vatten
 • 1 (24 oz.) burk Alessi Chunky Marinara pastasås
 • 3 matskedar kapris
 • 1 kopp rivna eller julienade färska basilikablad

Instruktioner

 1. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt aubergine, paprika, rödpepparflingor och salt och fräs tills de är mjuka, cirka 5 minuter. Du kan täcka pannan med ett lock för att få det att gå lite snabbare. Tillsätt vitlök, zucchini och svamp och fräs ytterligare 3 minuter eller tills de är mjuka. Överför grönsaker till en skål.
 2. Tillsätt torr pasta, vatten och sås i samma stekpanna. Rör om och låt koka upp. Låt sjuda på låg värme under lock i 15 minuter, eller tills pastan är al dente, rör om då och då. Rör ner kaprisen. Toppa pastan med de kokta grönsakerna och färsk basilika.
Näringsinformation:
Avkastning: 4 Serveringsstorlek: 1
Belopp per portion: Kalorier: 216 Totalt fett: 9g Mättat fett: 1g Transfett: 0g Omättat fett: 7g Kolesterol: 1 mg Natrium: 583mg Kolhydrater: 31g Fiber: 6g Socker: 10 g Protein: 6g