Slutet av 'Look Both Ways', förklarat: Lili Reinharts Netflix-film erbjuder en lektion om det oväntade

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Titta åt båda hållen , en ny romansfilm som nu streamas på Netflix berättar inte en historia, utan två.Filmen följer en universitetsexamen vid namn Natalie (spelad av Riverdale stjärnan Lili Reinhart) vars liv är uppdelat i två parallella tidslinjer, som alla beror på en mycket viktig händelse: om hon av misstag blir gravid under de sista veckorna av hennes sista år.Regisserad av Wanuri Kahiu, med ett manus av April Prosser, är filmen tänkt att erbjuda en livslektion om att rulla med de galna slag som livet ger dig. Alla som såg Gwenyth Paltrow antingen fånga eller missa ett tåg i den romantiska komedin från 1998 Skjutdörrar kommer att vara bekant med konceptet med en 'parallell tidslinjer'-film.

Som sagt, om det här är första gången du tar itu med alternativa verklighetsberättelser kan du bli lite förvirrad. Var aldrig rädd, för är här för att hjälpa.

Läs vidare för en uppdelning av båda Titta åt båda hållen plot sammanfattning, och Titta åt båda hållen slut, förklarat.Vad är Titta åt båda hållen handla om? Titta åt båda hållen sammanfattning:

Lili Reinhart spelar huvudrollen som Natalie, en 22-årig collegeexamen med en 5-årig plan att flytta till Los Angeles för att göra en karriär inom animation. Strax innan hon tar examen, har Natalie en natt med avslappnad sex med sin vän Gabe (spelad av Danny Ramirez). På kvällen för hennes examensfest blir hon inlåst i ett badrum och spyr. Hennes bästa vän Cara (Aisha Dee) ger henne ett graviditetstest, för säkerhets skull. Här är filmen uppdelad i två parallella tidslinjer. I en tidslinje är Natalies test negativt. Lättad festar hon hela natten och fullföljer sin plan att flytta till LA med Cara. Danny, under tiden, fullföljer sin dröm om att bli musiker.

I den andra tidslinjen är hennes test positivt. Natalie släpper sin dröm att flytta till LA och flyttar istället tillbaka till sina föräldrar i Austin, Texas. Danny går med henne, och även om han erbjuder sig att gifta sig med Natalie, säger hon till honom att hon inte vill ha ett romantiskt förhållande.Vi följer dessa två tidslinjer. I LA lyckas Natalie få ett jobb som assistent till en stor animatör hon beundrar, Lucy (Nia Long). Hon börjar också dejta en söt kille på företaget, Jake (David Corenswet). Det går bra... tills Lucy i princip sparkar Natalie för att hon vill pressa henne att 'hitta sin röst'. Sedan ger sig Jake iväg på en filminspelning väldigt långt borta, och även om paret försöker göra långdistans, bryter de till slut.

Samtidigt, i Texas tidslinje, hanterar Natalie graviditeten, samt bor med sina föräldrar (Andrea Savage och Luke Wilson). Hon känner sig deprimerad när hon tittar på de roliga Instagrams som Cara lägger ut om att vara i LA. Saker med Danny är också svåra - efter att Natalie avvisat honom (igen), börjar han dejta en ny tjej och Natalie är svartsjuk. Men hon har barnet, döper henne till Rose och börjar bli föräldraskap. När Rose är 5 tar hon en veckas semester för att besöka Cara i LA. Mindre än en dag efter hennes besök blir hon ett samtal från sin dotter och upptäcker att Danny har lämnat henne med en barnvakt som Natalie inte känner. Hon rusar hem. Hon och Danny slåss, och Natalie får veta att Danny har friat till den här andra kvinnan.

Man, allt suger verkligen i båda tidslinjerna!

Vad är Titta åt båda hållen slutet förklarat?

Saker och ting vänder i båda tidslinjerna när Natalie börjar göra konst igen. I LA sätter hon ihop en kort animerad film och skickar in den till South by Southwest, och den blir accepterad. I Texas skriver hon en barnbok inspirerad av sin dotter, den får lite dragning och hon blir inbjuden att tala i en panel på SXSW. Så på båda tidslinjerna får hon gå till SXSW! Jippie!

Romansen för båda Natalies är också löst. LA Natalies ex-pojkvän, Jake, överraskar henne på SXSW och de blir tillsammans igen. Texas Natalie erkänner äntligen sina känslor för Danny (som vid det här laget har gjort slut med den andra tjejen), och de träffas. I båda tidslinjerna har Natalie någon att kyssa.

I filmens sista scen låter båda Natalies sina respektive pojkvänner vänta utanför medan Natalis går tillbaka för att besöka frathuset där examensfesten ägde rum för flera år sedan. Även om de inte kan se varandra går båda Natalies in i badrummet där de tog det ödesdigra graviditetstestet. Vi ser nu dessa två parallella tidslinjer sida vid sida.

Foto: Netflix

Båda Natalies tittar på sig själva i spegeln. 'Du är okej', säger de. Och med det tar filmen slut.

Det visade sig att livet fungerade för Natalie både tidslinjer. Den ena tidslinjen var inte bättre än den andra, och den ena var inte mer 'riktig' än den andra. Det är helt enkelt en fantasiövning menad att visa att du kan få ditt liv att fungera, oavsett vad som händer.