jul

Streama det eller hoppa över det: 'All I Want for Christmas' på Hulu, en film som inte ska förväxlas med alla andra 'All I Want for Christmas'

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Julfilmanfallet fortsätter med Allt jag vill ha till jul ( nu på Hulu ), som verkligen skulle kunna använda en catchigare titel, som Julens Hullabaloo eller Tinsel Time är här igen , du vet, något som inte har använts ett halvdussin gånger redan (så sent som förra året). En mer bokstavlig titel för den här kan vara Tomten, rädda mina föräldrars äktenskap , eftersom det är premissen vi har att göra med här, söthet blandas med interpersonell disharmoni ack så nyckfullt för semesterperioden - kanske som vi aldrig har sett förut i en film, som jag är på väg att urskilja.ALLT JAG VILL HA TILL JUL : STREAMA DET ELLER HOPPA DET?

Kontentan: David (Christian Torres Villalobos) är en fastighetsmäklare som visar ett slarvigt hus för en ännu skickligare dam, och det är hans lyckodag, eftersom hon går med på att köpa innan julbelysningen kortsluter och sätter trädet i lågor och hans flickvän-assistent Sophie (Kiarra Harris) springer in för att släcka den. Eller kanske han inte är så lycklig – kan det vara ett tecken, en metafor, en olycksbådande förutsägelse om hemska saker som kommer? På andra håll kommer hans ex-fru, Mariah (Erica Peeples), till skolan för att hämta deras dotter Ivy (Sahjanan Nasser), eftersom David tappade bollen. Han stannar förbi deras hus och de fortsätter att bråka, och slåss och bråkar, och det är ganska knock-down/dra-out, och ut, och ut och ut, för det pågår i minuter och minuter och minuter som glada och optimistisk royaltyfri julmusik klirrar på soundtracket. Glädje till världen!Ivy hör en del av deras verbala tornerspel och pugilism och jiu jitsu. Det är brutalt. Det sägs saker som kanske aldrig kommer att bli förlåtna. Och så går de och hälsar på jultomten i köpcentret! Ivy tror att hon kanske är för gammal för allt det där med tomteaffärer, men hon går ändå. Hon sitter i tomtens knä (obs: jag tror inte att barn sitter i tomtens knä längre i verkligheten) och tittar över och där är hennes föräldrar som prickar på varandra, och hon berättar för tomten vad hon vill ha i julklapp: att hennes föräldrar ska få Tillsammans igen. Härifrån ser det ut som ett mirakel som inte ens Saint Nick kan göra, men han uppmanar henne att VERKLIGEN TRO och ÖNSKAR EXTRA HÅRT, som så hårt, det GÖR. Lamporna i butiken blinkar. Vid det här laget har hon varit i tomtens knä i ungefär tre veckor. Det är en lång scen, väldigt konstig och repetitiv, och lite oavsiktligt rolig. GÅ FRÅN HANS KNÄV, grabben. För att man gråter högt.

Dagen efter uppstår våra rektorer för att få veta att något konstigt hände över en natt. David kan inte ljuga, och Mariah kan bara säga 'ja' till allt. Detta får David i djup doo-doo med Sophie, som han anser vara inget annat än en tillfällig släng och medioker i säcken. Och Mariah låter Ivy övertala henne att hoppa av skolan så att de kan ta tag i Mariahs komiska relief BFF Julie (Sarah Mae Agnew) och delta i ett tjusigt omklädningsrum att prova kläder. Det finns en punkt då filmen överlämnar Ivy till en barnvakt så att David och Mariah kan stöta på varandra i en karaokebar-slash-poolhall och delta i ett nästan realtidsspel med biljard och andra tråkiga tråkigheter med vagt underhållande bikaraktärer. David kan fortfarande inte ljuga och Mariah kan fortfarande bara säga 'Ja' och filmen glömmer det länge nog att vi börjar undra om det verkligen hände eller om vi bara hallucinerade det. Hur som helst, kommer de att komma ihop igen av makten eller tomten? DING DONG SPOILERKLOCKOR RINGAR INTE.

Foto: Hulu

Vilka filmer kommer det att påminna dig om?: Allt jag vill ha till jul är Ja dag korsad med Uppfinningen av lögn korsad med Kramer vs. Kramer korsad med Varannan helgdag , en livstidsfilm jag grävde fram om söta barn som arbetar för att återförena sina föräldrar till jul.Prestanda värt att se: Peeples visar de mest polerade skådespelarfärdigheterna här, som inte riktigt stämmer med detta grova, ojämna manus.

Minnesvärd dialog: Mariahs ja-dags klagan: 'Sarah McLachlan bad om en donation. Jag gav henne min julbonus!”Sex och hud: Ingen.

Vår uppfattning: Man får inte förbise hur djupt konstigt Allt jag vill ha till jul kan vara: övernaturliga-tomteskämtningar och söta-kid-ismer blandas obehagligt med David-Mariahs äkta äktenskapliga elakhet och färglösa skämt om slampaming och fejkade orgasmer. Den har en frustrerande känsla för detta-behöver-redigering eftersom scener drar ut längre än nödvändigt; i någons skärselden, den där grovredigerade biljardtävlingen har pågått, pågår och kommer att fortsätta att hända i evighet.

Den första halvan av filmen har sina ögonblick, och det vill säga, de är besvärliga, slumpartade och odugliga i sitt skrivande och visuella presentation, och skördar därför en del komedi som oavsiktligt såddes. Och när det sedan försöker vara roligt, är det inte det, vilket gör det extra roligt, till exempel, när Julie-karaktären tappar one-liners som är så överbakade - 'ursäkten homo sapiens med yttre könsorgan använda för att komma ur klibbiga situationer!', 'göra knäböjd stöt i gurkplåstret' - de de är bara ljuvligt hemska. Men för andra halvan lägger den sig och avviker till tråkig allvar som gör den fruktansvärda ljudredigeringen mer utbredd, och dess tilltänkta känsloinnehåll alltmer förfalskat. Inte för att någon tittar på det här känna saker, märk väl. Men Allt jag vill ha till jul ’ konstigheterna går bara så långt.

Vår uppmaning: SKIPPA DET. Allt jag vill ha till jul är fler skäl att skratta.

John Serba är en frilansskribent och filmkritiker baserad i Grand Rapids, Michigan. Läs mer om hans arbete på johnserbaatlarge.com .