Streama det eller hoppa över det: 'När du minst förväntar dig det' på Paramount+, där en stödgrupp av föräldrar som plötsligt förlorade sin partner slutar med att stödja varandra

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Vi här i USA tycker att känsliga serier som Det här är vi är ett rent amerikanskt fenomen. Men När du minst anar det , tillverkad i Spanien, visar att uppfattningen inte är sann. Faktum är att berättelserna i den nya serien kommer att få alla som har sökt terapi i en gruppmiljö – särskilt för att hantera sorg – att nicka igenkännande.NÄR DU MINST ANAR DET : STREAMMA DET ELLER HOPPA DET?

Öppningsskott: En bil stannar intill en fotbollsplan i skuggan av några höga kontorsbyggnader.oliver stone jfk dokumentär

Kontentan: Sara (Marta Hazas) och hennes son Fede (Pablo de Santos) ser sin far Jose (Ismael Martínez) spela i en fotbollsliga när han plötsligt kollapsar. Sara, en akutläkare, springer till sin man. Vi skär till några veckor senare; Sara och Fede har återvänt till sin lägenhet för första gången sedan Jose dog. Hon försöker sätta på sig ett glatt ansikte, men Fede är mer eller mindre avstängd och tvättar sina händer hela tiden.

Hon tycker att hon mår bra, men Fedes terapeut föreslår att Sara söker en sorggrupp för att bättre kunna nå sin son. Hon går motvilligt och blir förvånad när terapeuten, Dr Laforet (Blanca Portillo), omedelbart kommer till henne för hennes berättelse.

Det är en unik grupp för Dr. Laforet, eftersom den är full av föräldrar som nyligen förlorat sin partner. Men deras omständigheter är helt annorlunda. Pardo (Erick Elias), som turnerar med sitt band, känner knappt sina tonårsbarn Lali (Ana Jara) och Álvaro (Quique González). Men när deras mamma dör i en bilolycka tar han på sig att flytta in och ta hand om dem. Men Lali är särskilt motståndskraftig mot hans närvaro. Graci (Alba Planas) är inte förälder ännu, men vill bli inseminerad med sin pojkväns sperma, som han frös innan hans cancer gjorde honom för sjuk för att göra det. Luis (Francesc Orella), en försäkringschef, är så föraktfull mot denna process att han skickar en praktikant i hans ställe.Efter att ha besökt honom på hans arbete får Dr. Laforet Luis att närvara, men han förnekar fortfarande hur han känner. Hans äldsta, Ana (Daniela Brown), vill lämna handelsskolan, men han övertygar henne att gå tillbaka; när hon åker till flygplatsen berättar hon för honom att hon vet en hemlighet om hur hennes mamma dog. Pardo försöker få pojkvännen till hans barns mamma att ta emot dem och han vägrar, så han har inget annat val än att kämpa igenom deras förbittring mot honom. Och även om Graci är ung vet hon att hon förlorat sitt livs kärlek och vill få hans barn så snart som möjligt.

Foto: Neite R / Paramount+

Vilka program kommer det att påminna dig om? När du minst anar det (Originaltitel: dagar Mejores) har känslan av shower som Det här är vi eller En miljon små saker , med en stor skådespelare som behandlar sina egna berättelser, och dramat bygger på relationer och starka känslor.Vårt synsätt: Skaparen Cristóbal Garrido etablerar många karaktärer i det första avsnittet av När du minst anar det, med potentialen att världen som showen upptar kommer att bli större och mer komplicerad när vi kommer djupare in i livet för människorna i sorggruppen. Vad vi dock uppskattade är att han ändå lyckades låta berättelserna för alla medlemmar i gruppen andas och sakta komma in i deras berättelser.

har Bradley Cooper och Lady Gaga någonsin dejtat

Vad det första avsnittet visar är löfte, och mycket av det. Det är löftet att vi kommer att se några vändningar i gruppens alla berättelser – inklusive Dr. Laforet – och att de kommer att växa nära och stödja varandra genom dessa vändningar. Det är lite av en dramatisk glöd, som när Graci kommer med Sara när hon blir uppringd om att Fede har blivit sårad. Vi vet att det kommer att bli fler sådana historier när gruppmedlemmarnas liv skär varandra. Och det löftet är det som fick oss att njuta så mycket av det första avsnittet.

Showen har också ett sinne för humor, om än en lätt sådan. Luis som skickade praktikanten till den första gruppsessionen var vår favorit, men nästan varje story hade lätta ögonblick, och det verkar som att Dr. Laforet kommer att hantera gruppen med grace och humor såväl som hård kärlek. Men det visar att det finns ljusa stunder även när du är omsluten av sorg, även om de är flyktiga.

Av vad vi kan urskilja kommer varje medlem i gruppen att få ett avsnitt som dyker djupare in i deras berättelse, även när vi följer alla i gruppen. Den metoden kommer att hjälpa oss att se en del av deras förflutna såväl som verkligheten i deras nutid, vilket bara öppnar upp för fler berättelsemöjligheter.

säsong 3 manifest på netflix

Sex och hud: Pardo håller på med en slumpmässig kvinna när hans barn kommer tillbaka från skolan tidigare än han förväntat sig.

Avskedsskott: Efter att ha slagit igenom med Fede för första gången sedan Joses död, omfamnar Sara och hennes son när vi ser Joses fåniga jultröja på sängen.

Sleeper Star: Vi är alltid i vördnad för barnskådespelare som kan kommunicera komplicerade känslor på ett realistiskt sätt, så vi ger denna Pablo de Santos, som visar att Fedes sorg alltid är precis under ytan när Sara försöker få honom att öppna sig för henne.

Mest pilotlinje: När Carmen (Vicenta N'Dongo), som Luis ligger med, säger till honom att han måste gå i terapi innan han får en riktig hjärtattack istället för en ångestattack, säger han till henne: 'Det finns andra sätt att ge mig en hjärtattack.' Det är en av de osexigaste raderna vi någonsin har hört om sex.

Vårt samtal: STREAMMA DET. När du minst anar det är en serie som kan fylla Det här är vi hål i dina tittarvanor, eftersom det handlar om liknande känslor och känsla av anknytning, och det gör det på ett sätt som omsluter tittaren i karaktärernas berättelser.

oscar isaac moon knight

Joel Keller ( @joelkeller ) skriver om mat, underhållning, föräldraskap och teknik, men han skojar inte sig själv: han är en tv-junkie. Hans författarskap har dykt upp i New York Times, Slate, Salon, RollingStone.com , VanityFair.com , Fast Company och på andra håll.