Streama det eller skippa det: 'The Swimmers' på Netflix, A Harrowing Refugee Drama Shoehorned into an Inspirational Sports Tale

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Netflix Simmarna tar en sann historia ur rubrikerna och förvandlar den till narrativ film. Du kan nästan höra Bob Costas berätta om ett OS-klipppaket när du känner till loglinjen för Yusra Mardinis resa. En simmare vid Rio-spelen 2016 flyr från Syrien – genom vatten, inte mindre – och lyckas ta sig in för att tävla efter att ha tränat som flykting i Berlin.SIMMARNA : STREAMA DET ELLER HOPPA DET?

Kontentan: 2015 är systrarna Yusra (Nathalie Issa) och Sara (Manal Issa) Mardini tävlingssimmare i Syrien när landet kollapsar i inbördeskrig. De ser skriften på väggen och börjar leta efter ett enkelt och säkert sätt att evakuera sin familj. Ett alternativ som de börjar höra genom ett viskande nätverk av vänner är att ta sig till Berlin och sedan begära familjeåterförening från säkerhet där. Deras egensinniga far motsätter sig planen och citerar till och med Yusras simkarriär som motivering att stanna kvar.Men med sin galna kusin Nizar i släptåg börjar Mardini-systrarna den mödosamma vandringen över land såväl som Egeiska havet – där deras nautiska färdigheter kommer att visa sig nödvändiga för att överleva. När de väl anländer och hävdar flyktingstatus, fortsätter Yusra att sätta ögonen på priset för att tävla i de olympiska spelen i Rio 2016. Det krävs ihärdig träning och hjälp av den tyske tränaren Sven (Matthias Schweighöfer), men inspirerande sportdramer får inte uppmuntrande gensvar eftersom det är lätt för en protagonist att nå sina mål, gör de nu?vilken kanal kommer kampen på ikväll
Foto: Netflix

Vilka filmer kommer det att påminna dig om?: Varje Disney-sportfilm som involverar att övervinna svårigheter och motgångar för att uppnå storhet kommer att tänka på, allt från Mirakel till Glory Road till de underskattade Drottning av Katwe . Även om ingen av dessa filmer riktigt lyckas fånga fasorna i vad deras mästare övervinner så detaljerat, är dessa filmer i hög grad planen för vad Simmarna gör.

power book 2 tariq

Prestanda värt att se: Båda skådespelerskorna som spelar de simmande Mardini-systrarna är fantastiska, men det är Nathalie Issa som Yusra som är den verkliga framstående duon. Hon är den vars ambitioner och rädslor filmen vill gå djupast in i eftersom Yusra är den som klarar sig för att simma i OS.Minnesvärd dialog: Mer än någon linje som uttalas av en karaktär, skär ett meddelande nedklottrat i graffiti på en Damaskusvägg genom bruset. 'Dina plan kan inte bomba våra drömmar', säger meddelandet, och det sätter spår på systrarna när de evakuerar en buss efter skottlossning.

Sex och hud: Inget sådant, även om det finns gott om hudtäta tävlingsdräkter i simtävlingarna.2021 stora brittiska bake off

Vårt synsätt: Det finns ett antal olika filmer inom Simmarna tävlar om att ta medaljplatsen. Att ta guld är filmens grymma resa ut ur Syrien, avslutad av en båtsekvens som är så gripande filmisk att det är synd att de flesta kommer att se den hemma. Att ta silver är familjedramat, som har hjärtvärmande ögonblick men kämpar med en dålig rivalitetsdynamik mellan systrarna. Att ta brons, om det ens medaljer alls, är det klyschiga inspirerande sportdramat som lika gärna kan regisseras på autopilot av Sally El Hosaini. I samma sekund som Yusra och Sara får sina fysiska behov tillgodosedda, förvisar filmen flyktingupplevelsen som något i bakgrunden, som trevlig kunskap för ett ESPN-klipppaket. Filmen går sakta från att vara något alldeles speciellt till något ganska vanligt.

Vår uppmaning: SKIPPA DET. Om du har det bra med en film som är så på näsan att den bokstavligen kommer att falla tidsbomber över Damaskus i fjärran medan dess huvudkaraktärer dansar till linjen 'Jag är skottsäker, ingenting att förlora / skjuta bort, eld borta' i David Guetta och Sias 'Titanium', så kanske det här är något för dig. Alla andra rekommenderas att spara de över två timmar som det skulle ta att se allt Simmarna och gör helt enkelt en YouTube-sökning efter ämnet Yusra Mardini.

Marshall Shaffer är en New York-baserad frilansande filmjournalist. Förutom h-townhome har hans verk också dykt upp på Slashfilm, Slant, Little White Lies och många andra butiker. En dag snart kommer alla att inse hur rätt han har Spring Breakers .