'The Last Movie Stars' på HBO Max: Låt oss diskutera Paul Newman och Joanne Woodwards 'F**k Hut'

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Ethan Hawke har gjort ett fantastiskt jobb med att samla ihop några av de största namnen i Hollywood för att diskutera arvet efter Paul Newman och Joanne Woodward i hans sexdelade HBO Max dokuserie De sista filmstjärnorna . Hawke rekryterade kompisar som George Clooney , Laura Linney och andra för att förse rösterna från Newman, Woodward och deras medarbetare, vänner och familj, som läste utskrifter av gamla intervjuer som ursprungligen var avsedda att användas i en memoarbok som aldrig blev färdig före Newmans död. Och vad dessa avskrifter bevisar är att Newman och Woodward var verkligt begåvade, djupt komplexa människor. Dessutom älskade de att ha sex med varandra.Ingen dom här, jag säger bara att den här dokumentserien tycks glädjas åt att ge oss de mest intima detaljerna om deras liv bakom stängda dörrar. Och det är inga gissningar, den här informationen kommer direkt från intervjuer från Newman själv, och till och med deras barn, som avslöjade att deras föräldrar skulle fly till deras sovrum som hade två uppsättningar dörrar som var låsta för att se till att de hade integritet när de ville vara med varandra. (Om båda dessa dörrar är låsta, kom inte och knackar på.)Och jag har inte ens kommit till Fuck Hut. Låt mig backa först till lustens spår.

Newman och Woodward träffades medan Newman fortfarande var gift med sin första fru, Jackie, och de fortsatte en femårig affär innan han slutligen skilde sig från Jackie för att gifta sig med Woodward. 'Vi kände igen ett par föräldralösa barn i varandra,' sa Newman om sitt tidiga förhållande med Joanne i det första avsnittet av serien. ”Föräldralösa barn har stor aptit på allt. Vi slog bara ut det tillsammans som föräldralösa barn, lämnade ett spår av lust överallt. Hotell, motell, offentliga parker, badrum, rumble-säten, Hertz Rent-A-Cars, simbassänger och stränder. Allt är bättre att överlåta till fantasin.' Vad finns det ens kvar att föreställa sig? Oavsett om de desinficerar bilnycklarna mellan uthyrningen på Hertz, antar jag.

Foto: Bettmann Arkiv

I en annan anekdot minns Newman att när han och Woodward väntade i kulisserna på en pjäs som de båda var understudier i, skulle de dansa och flirta med varandra utanför scenen, och 'snart började jag få ett litet problem i mina byxor. Hon skulle säga, herregud, vad är det här?! Jag var på jakt efter lust.”Jackie och Pauls dotter Stephanie förklarar att affären och den efterföljande skilsmässan uppenbarligen var traumatisk för henne och hennes syskon, såväl som för Jackie. Även om den här dokumentären hyllar partnerskapet och livslängden mellan två Hollywoodlegender, snarare än att erbjuda ett ständigt firande, till dess ära, skyr den inte för detaljerna om traumat och sorgen som föddes ur Newman och Woodwards förening, åtminstone i början. (Senare avslöjar Stephanie att Woodward var en underbar styvmor som inkluderade sina styvbarn i allt och hon var tacksam för henne.) Och utöver dessa ibland obekväma detaljer om att Newman lämnade sin första fru, finns det så många fler berättelser som ger en komplex och mångfacetterad version av en filmstjärna som var älskad för sitt sexiga men ändå hälsosamma rykte om familjen.

gaga och bradley cooper prestanda

Så om den där Fuck Hut.Under seriens andra avsnitt tror jag att jag var typ... om inte skandaliserats sedan åtminstone överraskad när, som George Clooney läste från en av Newman-avskrifterna, en beskrivning av vad som verkade vara en oskyldig berättelse om hemrenovering förvandlades till något mycket mer saligt.

'Jag kom hem från jobbet en dag och hittade en stor samling skräp samlad på uppfarten vid garaget,' hade Newman sagt och lurat oss intet ont anande tittare att tro att det här kan vara en berättelse om något nyttigt som en garageförsäljning. ”Gamla cykelpumpar. Utekvastarna. Hon var klädd i en bandana och en färgklädd kittel. Jag sa: 'Vad gör du?' Hon sa: 'Målar.' Hon hade plockat upp en dubbelsäng från en secondhandbutik någonstans och en ny Sealy-madrass, och rummet var målat i en otroligt häftig färg. Hon fnissade blygt och sa: 'Den heter Fuck Hut', och det är dit vi går. Netflix Hur man bygger ett sexrum , jag ser dig och jag uppfostrar dig.

Newman förklarar att det var hans förhållande med Joanne, och allt deras köttsliga utforskning, som direkt resulterade i att han blev en sexsymbol på storbildsskärmen. Han erkänner genom hela serien att han verkligen tilldelades privilegiet av snyggt utseende, men, sade han, 'Newman som ett sexuellt objekt uppfanns helt enkelt, det var aldrig organiskt för personen. Sexualiteten fanns aldrig där. Hur uppfann jag det från film till film? det gjorde jag inte.' Här fortsätter han med att kreditera sin fru med sin sexuella bild och säger: 'Det borde vara en parad till Joannes ära, som skaparen av symbolen.'

Foto: Getty Images

Det är tydligt att deras beundran för den andres talanger, förutom deras fysiska attraktion, bidrog till Newman och Woodwards femtioåriga äktenskap, som varade fram till hans död 2008. (Woodward lever fortfarande, även om väldigt få av anekdoterna om deras sexliv tillskrivs henne.)

De sista filmstjärnorna drar tillbaka många, många lager av Woodward och Newman, både som individer och som par. Den visar dem som helt genomsnittliga unga vuxna med sönderskurna familjer, den visar dem som begåvade skådespelare vars karriärbanor tog fart vid olika tidpunkter på vilt olika sätt, den visar dem som hängivna men ibland bristfälliga föräldrar. Medan ett pars sexliv i allmänhet inte är någon annans sak än deras eget, kanske deras är relevant för våra intressen; Newmans erkännande att det var Woodward som tog sexualiteten ur honom betyder att han kanske inte skulle ha haft den överklagande han hade utan henne.

Jag tror att chocken av att höra alla dessa uppriktiga historier om deras sexliv kommer från det faktum att det är sällsynt att enormt kända kändisar, och särskilt kändisar som kom ur en mycket mer kysk era, är så uppriktiga och öppna om ämnet. Kanske var det Newmans stil att vara så uppriktig och öppen, eller så ville han bara att världen skulle veta att han älskade sin fru för hennes hjärnor och hennes kropp och det är inget fel med något av det.

Jag tror att det vi kan ta bort från allt detta är att hemligheten till ett långvarigt, framgångsrikt partnerskap kanske är lika delar ömsesidig respekt och Fuck Hut-tid.

Liz Kocan är en popkulturskribent som bor i Massachusetts. Hennes största anspråk på berömmelse är den tid hon vann på spelprogrammet Kedjereaktion .