'The Walking Dead': Lynn Collins diskuterar Leahs överraskande återkomst

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Mest The Walking Dead fansen förväntade sig förmodligen att Lynn Collins Leah inte försvann för alltid i slutet av förra säsongens Find Me. Det första officiella romantiska intresset för Daryl Dixon (Norman Reedus) under tio säsonger av serien var inte bara att vandra ut i skogen och aldrig höras från igen. Men det är klart möjligt att ingen förutspådde den stora vändningen - och spoilers förbi denna punkt — att Leah är medlem i nya skurkar, The Reapers .Det visade sig att även om du, tittaren, inte visste att Leah var en av skurkgruppen, var det en stor del av varför Collins skrev på rollen.The Reapers talar verkligen till denna extremistiska synpunkt som jag känner är totalt parasitisk, och i samhället i allmänhet, sa Collins till RFCB. Och jag tänkte, jag skulle definitivt älska att avslöja lite av det och ta det till golvet, och leka med det och se om jag kan vara en del av den nivån av katarsis för vissa människor som kanske har vuxit upp på det sättet, eller upplevt den typen av extremism.

I avsnittet springer Daryl genom skogen med sin trogna följeslagare, Dog, när de stöter på en ensam Reaper som - chockerande nog - hunden springer till. Det visar sig att det är ingen mindre än Leah, kvinnan Daryl bokstavligen umgicks med i några månader när han letade efter Rick Grimes (Andrew Lincoln). Efter att ha försvunnit från sin stuga gick Leah tillbaka till sin tidigare grupp: The Reapers, samma personer som för närvarande jagar Daryl.

Resten av timmen upptäcker att Reapers skoningslöst förhör Daryl om sin grupp (han säger att det var en slump att han var på väg med alla andra) och slutligen nästan brändes ihjäl av sin ledare, Pope (Ritchie Coster). Men avsnittets främsta känslomässiga stödpunkt? Leah, som upptäcker att The Reapers kanske inte är precis vad hon trodde att de var när hon gick med igen.För att ta reda på mer om avsnittet, vad som faktiskt hände med den där montage-/kärleksscenen förra säsongen, och viktigast av allt att arbeta med Dog, läs vidare:

RFCB: Vi fick se en ganska efterlängtad återförening mellan din karaktär och en annan karaktär den här veckan. Så, hur var det att arbeta med Dog igen?Lynn Collins: [Skrattar] Hunden är viktigare än Daryl.

Absolut. Jag tror att alla håller med.

Jag älskar att jobba med Seven, han är en så söt hund. Jag älskade också att författarna skrev att en hund stannar med sin alfa, och att han i det här ögonblicket är som, åh, jag står med damen med pistolen. Jag känner till kraftledningarna just nu.

Foto: Josh Stringer/AMC

För att ta ett stort hopp tillbaka tror jag dock att de flesta tittare av hade en aning om att du inte var borta för alltid efter ditt avsnitt förra säsongen, men hur mycket var det för dig om din återkomst, när du först skrev på programmet?

psych filmen 3

Ganska mycket. Det var, jag visste att jag skulle komma tillbaka i den här gruppen, The Reapers. Men vad som händer efter att jag kom tillbaka visste jag inte. Och jag vet fortfarande inte, de bestämmer alla det, författarna jobbar fortfarande med allt det där. Jag visste när jag fick det här jobbet, kontraktet gällde förra säsongen. Det var därför jag hoppade, för jag tyckte att det här är en så cool möjlighet, det finns så många vändningar för den här karaktären och Daryls och Leahs förhållande. The Reapers talar verkligen om denna extremistiska synpunkt som jag känner är totalt parasitisk, och i samhället i allmänhet. Och jag tänkte, jag skulle definitivt älska att avslöja lite av det och ta det till golvet, och leka med det och se om jag kan vara en del av den nivån av katarsis för vissa människor som kanske har vuxit upp på det sättet, eller upplevt den typen av extremism.

Det finns uppenbarligen många förväntningar som kommer med att vara ett romantiskt intresse för Daryl Dixon. Hur har fansens reaktion varit sedan det första avsnittet sändes?

Det finns människor som hatar Leah. Det finns människor som älskar Leah. Det finns människor som vill att Daryl och Leah ska vara tillsammans... Passionen är typ oöverträffad. Jag känner inte till någon annan serie i historien som har den typen av fans som är så känslomässigt involverade. Jag tycker det är spännande. [Norman Reedus] säger hela tiden i dessa intervjuer att jag inte är författaren. Mitt jobb är att berätta historien som jag har fått, och jag kan inte kontrollera vad som händer. Jag kan inte kontrollera var karaktären tar vägen. Det är bara mitt jobb, fyll det så gott jag kan.

I slutet av dagen känner jag mig som konflikten mellan kärlek och hat... Jag tror att det säger att det är en bra sak. Det är. Det är en bra sak. Jag har ett speciellt fan som jag är i kontakt med som var som, snälla, snälla säg att hon inte blir som en hemsk skurk. Snälla säg att folk fortfarande kommer att kunna älska den här karaktären. Jag var som, jag vet inte. Jag vet verkligen inte eftersom alla dessa karaktärer på vissa nivåer är gråa och fattar bra beslut, dåliga beslut. Jag vet inte. Vi får se, låt oss se vad de fortsätter att skriva.

Jag vill naturligtvis fråga dig om veckans avsnitt, men innan dess: det fanns många teorier om varför den eventuella kärleksscenen i säsong 10 var mer av ett montage och mycket vagt anspelade på. Vissa människor trodde att det var för att inte göra andra Daryl-avlastare besvikna. Vissa människor sa att det kanske beror på covid-protokollen. Jag var nyfiken på om du kunde ge något förtydligande där vad gäller varför det utfördes på detta sätt.

Jag menar, det fanns covid-protokoll till att börja med, så det var inga kyssar tillåtna. Jag tror också att författarna verkligen tog hänsyn till: hur långt vill de ta det? Fansen är en stor del av var författarna tar handlingen. Dessutom... Jag känner så här och du säger till mig om du gör det, visionen är det som är så mycket sexigare för mig. Till exempel någon i underkläder eller någon helt naken. Tanken på att låta fantasin, eller publiken eller läsaren fylla i den, är alltid så mycket mer spännande och stimulerande än något vi faktiskt kan se. Jag skulle till och med kunna ta det ett steg längre till: vår sexuella fantasi som människor överstiger förmodligen vad vi faktiskt kan uppleva fysiskt, eftersom sinnet är tänkt att expandera. Det är därför läsning är så viktigt, eftersom det får din fantasi att växa och expandera och strukturera sig utåt. Det skulle ha varit fantastiskt att se mer hur de egentligen var shacked? Vad hände egentligen? För att alla dessa avsändare skulle behöva fylla i det själva gav de dem a.gif'attachment_1009639' >

Foto: Josh Stringer/AMC

För att hoppa in i veckans avsnitt, det här är en helt annorlunda Leah som vi ser här. Hur hittade du som skådespelare den anslutande fibern mellan där du var tillbaka i säsong 10 och nu när vi träffade dig i säsong 11?

henry british bake off

När du arbetar med en karaktär, särskilt någon som inte har haft den båge som den här karaktären gör, är det som är så viktigt avsikten. Vad är hennes avsikt? Vad lever hon för? När vi hittar Leah och Daryl, och de är i sin stuga, lever det för varandra, eller hur? Jag menar, de har de här familjerna som finns där ute och hon vet inte var hennes är. Hon vet inte om hon kommer att [hitta] dem igen, men de binder varandra för att de verkligen har varandra, de har delat sin sorg och sedan går han och hon hittas av den här familjen, då handlar det om att skydda familj... Vilket är The Reapers. Den tredje raden är att hon vill skydda de människor hon älskar.

Det som till slut händer är att Daryl hamnar i den här situationen, som är någon hon älskar. Nu måste hon välja mellan honom och familjen hon älskar. Vilken fantastisk karaktär att spela eftersom författarna har gett mig så mycket att kämpa emot. Hur hon är annorlunda, hon måste gå tillbaka ... in i det där galna extremistiska samhället och försöka ta itu med den absoluta motsatsen till det.

Hur var det att arbeta med Ritchie Coster som påve?

Okej. Först av allt, vilken kattunge. För det andra, en av de mest otroliga skådespelare jag någonsin jobbat med i mitt liv. Att arbeta med honom och Norman samtidigt, och Alex [Meraz], hade sån tur. Det finns en sak som jag säger, när något riktigt bra händer och jag vill ha mer av det. Jag säger, ja tack mer, tack. Du vet, jag berättar för den universella soppan, vad vi än är i. Ja. Jag vill ha mer av det här. Jag fortsatte bara att säga det efter varje tagning med de här killarna. Ritchie är så kul. Han är så tillgänglig. Han är så engagerad. Han är så orädd i sina val. Vi kunde åka till dessa platser, där en tagning skulle göras och vi skulle tro, ja, det är därför vi gör det här. Det är därför vi gör det här, för att verkligen kasta sådana här berättelser hela vägen till toppen, till där vi till och med får anteckningar om, okej, det var för mycket. Vi skulle vara, bra, bra. Vi kan alltid ringa tillbaka.

Han bar en kniv på sin garderob, på sin kostym hela tiden han spelade rollen. Jag kan inte berätta mer av historien. Det är bara... Han hade massor av knivar, massor av knivar, gömda över hela sin kostym. Kanske någon gång, om vi pratar igen, när säsongen är slut, kommer jag att berätta mer av en historia, men det kändes som att relationen som Leah och Pope har är otroligt unik och speciell. Att utforska det med honom var så roligt och verkligen helande för mig. Jag har massor av pappaproblem och han höll verkligen min hand när vi gick igenom några riktigt svåra scener som faktiskt var superläkande. Jag kan inte säga tillräckligt om honom som man, och vilken otrolig man han är för sin fru, och hur stöttande han var av oss alla och hängiven. Jag har bara aldrig klagat, kan inte säga tillräckligt om honom.

Foto: Josh Stringer/AMC

Ögonblicket när Leah kommer ut ur den brinnande byggnaden, efter att Daryl har kastat ut henne i säkerhet och konfronterats med Pope, verkar som en riktig stor vändpunkt för henne; när det gäller en relation med Pope, med The Reapers och potentiellt med Daryl.

Det är en fascinerande scen, eller hur? Verkligen fascinerande, eftersom vi diskuterade det. Vet hon att detta är på väg att hända? Vem vet att det är på väg att hända, i det här ögonblicket när hon inser att de är alla med på det? Och vem testar de egentligen? Det finns en scen där han säger att det är att han testade Daryl, men i verkligheten tror jag att det primära testet testade henne. Vad skulle han göra om de överlevde? Vilket de gjorde. Frågan jag tror med Pope var, okej, vem ska hon välja nu när hon vet att jag kunde ha dödat dem båda idag? Var är hennes sanna lojalitet? I det ögonblicket inser hon att det inte finns något annat val än att välja The Reapers för om jag väljer Daryl, då dör vi båda. Hennes val är att falla tillbaka i kö. Åtminstone så som jag gjorde det var för att hon vill skydda Daryl. Hon är den enda som kan.

Scenen, precis i slutet, när Pope kastar en av The Reapers i elden och håller sitt ansikte där är skrämmande att se på skärmen. Jag var nyfiken på att höra hur det faktiskt var i verkligheten, för uppenbarligen bränner de inte en kille. Så vad såg du egentligen när det hände på inspelningen?

Specialeffekterna... Gud välsigne Troy [Collins Jr.] och hans team, särskilt som jag har sett, [är] så fantastiska. Vi gjorde det på många olika sätt. Du gör det utan eld. Till exempel, när vi brände huset, var det en del eld där inne, men det mesta är CGI, förutom skottet när du ser hela kabinen brinna ner. Vi brände faktiskt ner hela stugan, men vi gör det utan specialeffekter så många gånger som vi behöver för att få täckning av skådespelarframträdanden. Sedan går vi specifikt in med de farliga elementen och gör det på ett mycket specifikt inneslutet, kontrollerat sätt. Skådespelaren gjorde ett par bilder där han var nära eld, och sedan drog vi honom. Det är en illusion där kameran, det finns vissa vinklar där du kan få det att se ut som om han är i en eld, men det är han tekniskt sett inte. Sedan lade de faktiskt in en dummy som faktiskt brann. Sedan går de vidare i postproduktionsvägen och de accentuerar allt detta för att det ska se verkligt ut.

Eftersom detta förmodligen inte kommer att vara det sista vi ser av Leah, vad kan du reta, om något, om vad som kommer upp för henne i de efterföljande avsnitten?

Jag menar, vi ser verkligen ut att alla måste titta eftersom allt skrivs fortfarande. Jag har vetat det sedan mitt kontrakt började i oktober förra året när jag spelade in Find Me. Hon skulle vara tillbaka och ha en ganska tuff början på de första avsnitten... Men det finns så många vändningar och jag vill bara inte förstöra det för någon.

Så länge vi ser fler scener av Leah and Dog, tror jag att alla kommer att bli väldigt glada.

Söt hund.

Den här intervjun har redigerats för klarhet och längd.

The Walking Dead sänds på söndagar kl. 9/8c på AMC och en vecka för tidigt på AMC+.

Var man kan titta The Walking Dead