Är Netflix Radium Girls sant? Vad hände med de riktiga tjejerna?

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Radium Girls är begravda över hela landet, men många bodde ut sina sista dagar i städer nära fabrikerna där de arbetade. Enligt en virtuell kyrkogårdssida är Grace Fryer, Quinta McDonald och Katherine Schaub begravda i New Jersey, medan Catherine Wolfe Donohue, som var en del av Illinois-rättegången, begravdes i Ottawa, Illinois.HUR SLUTADE DET AMERIKANSKA RADIUMLAGSTIDEN?

Av de olika radiumrelaterade rättegångarna var den sista rättegången i Illinois fabriksarbetare mot Radium Dial Company. Från och med 1927 frågade anställda ledningen om ersättning för medicinska och tandvårdsräkningar, men de avstods konsekvent och 1937 hittade fem kvinnor äntligen en advokat för att företräda sina intressen i domstol. År 1938 dömde Illinois Industrial Commission (IIC) till de anställdas favör, men Radium Dial överklagade och fallet hittade slutligen vägen till USA: s högsta domstol.I oktober 1939 vägrade Högsta domstolen att pröva Radium Dials överklagande och fastställde underrättens beslut. Efter åtta stämningar tvingades Radium Dial äntligen att betala de arbetare som förgiftades medan de arbetade i sin fabrik.ANVÄNDS RADIUM fortfarande idag?

Medan radium har några moderna användningsområden , även vid behandling av prostatacancer som har spridit sig till ben, används den inte längre i ljusfärg.

VAR KAN JAG TITTA EN RADIUMFLICKOR DOKUMENTÄR?

1987 släppte Carole Langer Radium City , en dokumentär om anställda i fabriken i Ottawa, Illinois. Radium City är inte tillgänglig för strömning på Netflix, Hulu eller Amazon Prime Video, men Radium Girls fans som letar efter dokumentet kan hyra eller köpa den på Vimeo .

Var man kan strömma Radium Girls