Roku släpper YouTube TV från strömmande kanaler över Googles distributionskamp

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Mer om:

Roku har tappat YouTube-TV-kanalen från sitt bibliotek i en distributionstvist med Google om att det populära streamingföretaget har märkt en principkamp.Streamingleverantören hade hotat att ta bort kanalen tidigare på veckan om de inte gick med på vissa sökgränser och dataanvändning. Roku anklagar YouTube för att ha utnyttjat Googles stora resurser för att samla in känslig kundinformation och manipulera sökresultat till kostnad för Roku-användarnas upplevelse.Medan nya kunder för närvarande inte kan registrera sig för YouTube TV på Roku har befintliga kunder fortfarande tillgång till tjänsten. Den vanliga YouTube-appen omfattas av ett separat distributionsavtal och har inte påverkats av detta drag.

Vi är besvikna över att Google har låtit vårt avtal om distribution av YouTube TV upphöra, sa Roku i ett uttalande som gick till sina kunder i ett e-postmeddelande och tillade att det inte har bett om en dollar ytterligare ekonomisk ersättning från Google för att förnya YouTube TV.

Du kan läsa Roku fullständiga uttalande nedan:ny resident evil-film 2021

Vi har bara bett Google om fyra enkla åtaganden. Först att inte manipulera konsumentens sökresultat. För det andra att inte kräva åtkomst till data som inte är tillgänglig för någon annan. För det tredje att inte utnyttja sitt YouTube-monopol för att tvinga Roku att acceptera hårdvarukrav som skulle öka konsumentkostnaderna. För det fjärde, inte att agera diskriminerande och konkurrenshämmande mot Roku.

Eftersom vårt kontrakt har löpt ut har vi tagit bort YouTube TV från vår kanalbutik. För att fortsätta att ge våra användare en fantastisk streamingupplevelse tar vi det extra steget för att fortsätta erbjuda befintliga prenumeranter tillgång till YouTube TV på Roku-plattformen såvida inte Google vidtar åtgärder som kräver fullständig borttagning av kanalen. På grund av Googles beteende kommer nya prenumerationer inte att finnas tillgängliga framöver förrän en överenskommelse har nåtts.Det är långt över tid för Google att anamma principerna som har gjort streaming så populärt för miljontals användare genom att ge konsumenterna kontroll över sin streamingupplevelse, genom att anamma rättvis konkurrens och genom att upphöra med konkurrensbegränsande metoder. Vi tror att konsumenter kan dra nytta av att Google och Roku når en rättvis överenskommelse som bevarar dessa principer och vi är fortfarande engagerade i att försöka uppnå det målet.

YouTube TV har svarat på flytten i en långt blogginlägg , anklagar Roku för att vidta åtgärder i ond tro.

Företaget skrev: Vi har arbetat med Roku för att förnya vår affär för att distribuera YouTube TV på deras enheter. Trots våra bästa ansträngningar för att komma överens i våra gemensamma användares bästa, avslutade Roku vår affär i ond tro mitt i vår förhandling. Tyvärr har Roku ofta engagerat sig i denna taktik med andra streamingleverantörer.

money heist säsong 4 avsnitt lista

YouTube hävdar att det avsåg att förnya sin nuvarande affär med Roku utan några ändringar av villkoren, men anser att Roku valde att använda detta som en möjlighet att omförhandla om en separat affär som omfattar YouTubes huvudapp, som inte löper ut förrän i december.

Roku begärde undantag som skulle bryta YouTube-upplevelsen och begränsa vår förmåga att uppdatera YouTube för att lösa problem eller lägga till nya funktioner, hävdade blogginlägget. Om du till exempel inte stöder öppen källkodsvideokodek skulle du inte kunna titta på YouTube i 4K HDR eller 8K även om du köpte en Roku-enhet som stöder den upplösningen.

Michael är en musik- och tv-junkie som är angelägen om de flesta saker som inte är en fullständig och total trist. Du kan följa honom på Twitter - @Tweetskoor

Var kan man strömma YouTube TV