Varför 'MacGruber' förtjänar att hitta en publik på TV

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Den allmänna konsensus när MacGruber biopremiär 2010 var att Will Forte hade tänjt på ett relativt underhållande koncept ( MacGyver men dumt) som fyllde fem minuter på Saturday Night Live till papperstunna proportioner (Varför finns detta ens? frågade The New York Times ). Så, oundvikligen, var det mest logiska nästa steget att ångrulla den ännu längre till en TV-serie i åtta delar för Peacock (16 december).Det låter som den sortens töntiga plan som den titulära narcissisten själv har utarbetat. När allt kommer omkring var det inte bara kritikerna som gav actionkomedin den kalla axeln. MacGruber tjänade bara 9,3 miljoner dollar i kassan. Det är mindre än andra anmärkningsvärda SNL floppar En natt på Roxbury , The Ladies Man och till och med det arvskänande Blues Brothers 2000 . Det har inte funnits en storbildsspinoff från den komiska institutionen sedan dess.Men under det följande decenniet, dess mycket återbevakningsbara blandning av Flygplan -esque zingers, farsartade set pieces och bokstavlig strupslipande action har välförtjänt utvecklat en kultföljare (Christopher Nolan är ett sådant fan att han skickade ett meddelande till det första avsnittets tabell läst). Och med källmaterialet – ja, den mer ungdomliga omstarten – som avslutades efter fem säsonger tidigare i år, kan man hävda att MacGruber återkomsten har tagits perfekt.amerikansk kriminalsäsong final

Lyckligtvis för de många som inte bevittnade allt det tidigare blodbadet, finns det en praktisk musikalisk sammanfattning från Maya Rudolph, som kort återupprättar hennes roll som spöket till MacGrubers avlidna fru. Men när de James Bond-liknande krediterna väl rullar upp, tar vi upp i nuet där vår vettslösa hjälte avtjänar ett livstidsstraff för att ha knuffat Val Kilmers Dieter Von Cunth från en klippa. Och sedan spränga honom med en granat. Och sedan kissa på sitt förkolnade lik.Vid det här tillfället är det Billy Zane, som nästan hamnar över sin prestation Titanic , spelar skurken som vill orsaka massförstörelse, och vars kidnappning av presidentens dotter ger MacGruber chansen att återupprätta sitt patriotiska rykte och spela offerlammet (Mitt land har bjudit in mig att dö för det och jag har svarat 'Yass Queen' ).

namnet på roboten på förlorad i rymden

Naturligtvis är detta landets mest oortodoxa specialagent och allt - vem kan glömma hur han använder selleri som en distraktionsteknik? – MacGruber kommer inte ödmjukt att kapitulera när utbytet väl har ägt rum. Efter att ha fått reda på att Zanes brigadchef Enos Queeth planerar att döda miljarder med den dödliga kemikalien känd som svavel, lyckas han fly sitt underjordiska lya och planera ännu ett galet världsräddningsuppdrag.Fans av originalet kommer att bli glada över att veta att detta också innebär att rekrytera det gamla specialagentens drömteam; Dixon Piper (Ryan Phillippe) som nu försörjer sin unga familj som undervisar förarutbildningen och Vicky Gloria St. Elmo (Kristen Wiig) som tillbringar sina kvällar med att utföra absurda latrimmade ditties (Och jag gick till köpcentret/med Lauren Bacall/and a Cabbage Patch doll) på ointresserade nattklubbar. Han måste bara kompensera för den lilla frågan att slänga ut dem och kräva att de senare ska få dödsstraff.

Phillippe har inte så mycket att göra annat än att hysa och tuta åt varje benhårig sak som kommer ut ur MacGrubers mun, även om hans föga smickrande förklädnader ger två av de största klimatskrattarna. Den briljant döda Wiig stjäl dock ofta showen från sin tidigare SNL medverkande, oavsett om hon poserar – lustigt föga övertygande – som en prisbelönt rysk vetenskapsman eller kanaliserar vixensen i en Jackie Collins-roman med sina andlösa insinuationer.

Foto: Peacock

Laurence Fishburne visar sig också vara en bra sport som Vickis reboundmake och MacGrubers överbefälhavare General Barrett Fasoose (den här showen rivaler Toast of London för spektakulärt fåniga karaktärsnamn), medan den andra stora nyrekryten Sam Elliott får snurra den berömda mustaschen som MacGrubers mystiske far.

Ändå din njutning av MacGruber kommer fortfarande ganska mycket att bero på din tolerans för dess huvudkaraktär. Forte verkade inse Den sista människan på jorden att den förvuxna manbarns-schticken kanske blir lite tunn under loppet av en hel serie. Men om något, han dubblar ner här på all infantilitet, och rumpa skämt, i synnerhet. En stor cliffhanger inträffar medan MacGruber är på toaletten och det stora glödlampsögonblicket vilar till och med på det gamla lekplatsordspråket vem som än luktade på det.

stephen king kathy bates

Men om det inte är ursäktligt grov humor som är din grej, så är den här tunna komedin med semestertema en tidig julklapp. Faktum är att Forte och de återvändande författarna John Solomon och Jorma Taccone, den sistnämnde också har dubbelt uppdrag som regissör, ​​vet säkert hur man blir uppfinningsrik med svordomar. En rolig uppgörelse i avsnitt sex verkar innehålla fler förbannelseord än ett Tråden boxset.

Flytten till NBC:s streamingtjänst har inte heller spätt på nakenheten och våldet. Det här kan till och med vara en blodigare klocka, med många halshuggningar som visas i komiskt grafiska detaljer: bråkiga tittare skulle rekommenderas att titta bort under skogskampsscenen där en underhuggares huvud kläms som en vattenmelon. Utan tvekan mycket till förakt för Fortes mamma , det finns också en återuppringning till den upprörande sexscenen som nästan överträffade Team America: World Police ’s. Faktum är att MacGruber tillbringar lika mycket tid i sin födelsedagskostym som sin välbekanta rutiga skjorta, kroppsvärmare och Wrangler-jeans.

Men ta bort allt chockvärde och du har fortfarande massor av skrattande ögonblick. Ett misslyckat motorcykeljack bevisar att Fortes förmåga till fysisk komedi förblir intakt, och rader som I hate to you to ryska men So-vi-et visar att få är lika engagerade i den ansträngda ordleken. Berättelsen i sig tar samtidigt tillräckligt med löjliga vändningar för att motivera språnget i körtid.

MacGruber kommer inte att omvända någon som inte fick, eller uppskattar, skämtet första gången. Men de som återigen är redo att vara en del av en halsskärande historia kommer sannolikt inte att lämnas ifrågasätta dess existens.

när yellowstone kommer tillbaka

Jon O'Brien ( @jonobrien81 ) är en frilansande underhållnings- och sportskribent från nordvästra England. Hans verk har dykt upp i sådana som Vulture, Esquire, Billboard, Paste, i-D och The Guardian.

Kolla på MacGruber på Peacock