Hur man gör Salsa Verde med rostade tomatillos

Vilken Film Ska Jag Se?
 
Hoppa till recept

Detta enkla salsa verde-recept är gjort med rostade tomatillos. Gjord på mindre än 30 minuter, färsk hemlagad salsa verde är utsökt som en dipp med chips eller på alla dina mexikanska favoriträtter.Förra sommaren fick jag reda på att det är så enkelt och roligt att göra salsa hemma med mina trädgårdstomater. Om du inte har sett mitt inlägg på Hur man gör salsa med färska tomater se till att ta det receptet! Sedan dess har jag drömt om att göra en grön salsa verde hemma. Jag hoppades på att få odla mina egna tomatillos i år, men det blev inte så.Jag har lagt märke till färska tomatillos på bondens marknad och livsmedelsbutiker mycket på sistone och den här veckan plockade jag upp ett halvt kilo av dem bara för denna hemgjorda salsa verde. Jag använde mitt go-to salsa recept, men använde rostade tomatillos istället för tomaterna. Resultatet blev en hemmagjord salsa verde som var så mycket godare och fräschare än den köpta varianten.var man kan se ufc slåss

Ingredienser för grön sås

Ingredienserna för salsa verde är enkla: rostade tomatillos, färsk koriander, limejuice, vitlök, lök och lite salt. Jag glömde löken på den här bilden – oj! Är inte detta en sådan vacker samling av grönt'>Många salsa verde recept kräver 1-2 serrrano chili. För att hålla min tomatillosalsa mild-medelvärme och familjevänlig använde jag en jalapeno istället. Jalapenos är mycket mildare än serranos. Om du gillar din salsa kryddig, använd en serrano! Du kan också lägga till en nypa spiskummin om du gillar den rikedomen. Ett av mina favoritsalsaföretag, Bordssås Co. har en grön salsa med avokado i. Om du gillar krämig – prova att lägga till en halv avokado i mixern.

Vad är tomatillos'>

När jag först tänkte på tomatillos undrade jag: 'Är det en tomat? En paprika?” De skiljer sig tydligt från gröna tomater, eftersom de är täckta av ett pappersaktigt skal. Det visar sig att tomatillos är frukter i nattljusfamiljen, men skiljer sig från tomater och paprika. Tomater är inte lika söta som tomater. De har en ljus och syrlig smak som är det som ger salsa verde dess distinkta smak. Tomatillos har sitt ursprung i Mexiko, så att använda dem i salsa är en naturlig passform.Rosta tomatillos

Att rosta tomatillos, som de flesta andra frukter/grönsaker, tar verkligen fram deras smak och gör dem extra söta och saftiga.

Witcher 3 avslutningsfunktion

För att rosta tomatillos, skär dem på mitten på tvären. Bestryk med lite matlagningsspray eller olivolja och lägg med den skurna sidan nedåt på en plåt.

Rosta tomatillorna i cirka 20 minuter vid 400 grader F. De kommer att bli väldigt mjuka och saftiga. Ta inte igenom saften i pannan – tillsätt den direkt i mixern.

Gör grön sås

När tomatillorna är färdigrostade går resten av receptet på bara en minut eller två. Häll alla ingredienser i en mixer eller matberedare.

Mixa en minut och du har den vackraste gröna salsa verde gjord från grunden! Du kan göra din salsa verde tjock eller slät, det är upp till dig. Doppa ett chip på där för att smakprova. Krydda efter smak. Tillsätt en klick cayennepeppar om du vill ha mer värme eller en nypa spiskummin för mer rökighet. Förvara din salsa verde i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.

streamar nfl på fox

Hur man använder Fresh Salsa Verde

Chips är naturligtvis det självklara valet, och det känns inte som att du behöver något mer än så för att njuta av din hemmagjorda salsa verde. Men det ger så mycket ljus smak till alla mexikanska rätter. Här är några fler idéer:

Burrito-skålar är ett av mina favoritsätt att njuta av salsa verde. Hur gillar du det'>

Fortsätt till innehåll

Ingredienser

  • 1 pund färska tomatillos (cirka 7)
  • saft av 1 lime
  • ½ gul lök, skalad och grovt hackad
  • 1-2 jalapenos (beroende på värme), kärnade
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 2/3 kopp färsk koriander
  • ½ tsk havssalt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 400 grader F. Skala pappersskinnet från tomatillorna. Skölj och torka tomatillorna. Skär tomater på mitten på tvären och lägg med snittsidan nedåt på en plåt. Bestryk med lite matlagningsspray eller olivolja. Rosta i 20 minuter, tills den är väldigt mjuk och saftig. Låt svalna några minuter.
  2. Lägg limejuice, lök, jalapeno, vitlök, koriander och salt i en mixer eller matberedare. Tillsätt de rostade tomaterna med eventuell saft i pannan. Mixa tills det är slätt. Smaka av och tillsätt mer salt om så önskas.
  3. Överför till en förvaringsbehållare och kyl tills den ska användas. Använd din salsa verde som dipp till chips eller för att toppa alla dina mexikanska favoriträtter.

Anteckningar

Detta är en mild salsa verde. Om du gillar din varm, tillsätt 1/8 tsk mald cayennepeppar och/eller byt ut jalapenon mot en serranopeppar.

Näringsinformation:
Avkastning: två Serveringsstorlek: 1/4 kopp
Belopp per portion: Kalorier: 25